Azonnal frissíteni kell a windowsos számítógépeket

update, szoftver automatikus frissítése, megfigyelés, számítógép
Vágólapra másolva!
A Microsoft még a nem támogatott XP–Vista duóhoz is kiadott pár javítást.
Vágólapra másolva!

Ideje futtatni a Windows Update frissítőszolgáltatást, a Microsoft ugyanis magyar idő szerint kedd este biztonsági frissítéseket adott ki az összes támogatott és nem támogatott rendszeréhez. A vállalat bő 90 sebezhetőséget szüntetett meg a termékeiben, ezek közül kettőt már bizonyítottan kihasználnak a hackerek.

Még a Windows XP is kapott biztonsági javítást Forrás: AFP

A tegnap este nagy meglepetését az jelentette, hogy a Microsoft a nem támogatott Windows XP / Vista / Server 2003 rendszereihez is kiadott pár javítást.

A vállalat szerint különleges esetről van szó, a jövőben nem tervezik javítgatni a régi rendszereket, azonban néhány különösen súlyos hiba láttán úgy döntöttek, hogy legalább azokat mégiscsak javítani kellene. Ugyanez történt a WannaCry zsarolóprogram felbukkanása után is.

Végül megemlítendő, hogy az Adobe is frissítette a termékeit, a Flash Player például kilenc kritikus sebezhetőségtől szabadult meg. A Google Chrome letölti majd magának a frissítését, a Windows 8/10 rendszereken Internet Explorert vagy Edge-et használók a Windows Update-en kapják meg a frissítést.

Az említettektől eltérő szoftveres kombinációt – például Windows 7-en Firefoxot – használók vagy az Adobe szoftverfrissítőjével telepíthetik a patchet, vagy letölthetik innen a beépülő számukra szükséges verziójának telepítőkészletét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!