Megérkezett a Google Chrome 59

google chrome 59 böngésző
Material Design beállítófelülettel újított a Google Chrome 59
Vágólapra másolva!
Teljesen megújult a beállítólapja, és már az animált GIF utódját is támogatja.
Vágólapra másolva!

Hétfő este Windows, Linux, és macOS rendszerekre egyaránt elérhetővé vált a Google Chrome 59 első stabil kiadása. A böngésző a szokásosnál több újdonságot tartalmaz, bugfixeken és biztonsági javításokon túlmenően látványos újdonságokat hozott.

Material Design beállítófelülettel újított a Google Chrome 59 Forrás: Origo

Végfelhasználói szempontból a legnagyobb változás, hogy Material Design köntöst kapott a Beállítások lap. A beállítófelületen elérhető opciók köre nem változott, de itt-ott megváltozott a sorrendjük. Ami viszont kényelmetlen, hogy a telepített bővítményeket felsoroló lap már nem érhető el a beállítófelületről, eddig a baloldali menüben simán át lehetett kattintani rá. A témánál tartva a bővítményeket felsoroló felület megjelenése maradt a régiben.

A Google Chrome 59 további fejlesztései közül kiemelendő az animált PNG képformátum lejátszása, továbbá a natív macOS értesítési rendszer támogatása. A netezők mellett a programozók és dizájnerek is kaptak néhány újdonságot, a fejlesztői eszközökben lapuló újításokat a fenti videón mutatja be a Google egyik munkatársa.

A Chrome várhatóan még a mai napon automatikusan frissíteni fogja magát a legújabb kiadásra. Ha ez valamiért mégsem történne meg, akkor innen tölthető le a telepítőkészlete.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!