Feltöltősök: így kell online adatot egyeztetni!

sim kártya mobil okostelefon
A mobile phone salesman puts an Ooredoo SIM card into a new handset for a customer at a mobile phone shop in Yangon on August 2, 2014. Qatari telecoms firm Ooredoo began selling low-cost SIM cards in Myanmar on August 2, opening up access to mobile services in one of the world's last virtually untapped phone markets. AFP PHOTO/SOE THAN WIN
Vágólapra másolva!
Mindhárom nagy mobilszolgáltató elérhetővé tette a webes űrlapjait.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban több alkalommal is beszámoltunk a hírről, miszerint a hónap végéig a mobilszolgáltatók minden egyes 2017. január 1. előtt szerződött, feltöltőkártyás (prepaid) ügyfelének egyeztetnie kell az adatait a szolgáltatójával. Aki ezt nem teszi meg, annak 2017. július 1-jén automatikusan megszűnik a szerződése, elveszti a telefonszámát, és persze a feltöltött egyenlegét. Az érdeklődők előző cikkünkből tájékozódhatnak az ügy hátteréről.

Forrás: AFP/Soe Than Win

Mostanra mindhárom jelentős hazai mobilszolgáltatónak sikerült elérhetővé tennie a webes adategyeztető felületét, így az ügyfeleik néhány perc alatt, teljesen online elvégezhetik az adategyeztetést. A telefonjukon kívül csak egy fényképes igazolványra lesz szükségük.

Az adategyeztetés lépései mindhárom szolgáltatónál azonosak: elsőként meg kell adni a telefonszámot, majd be kell írni a webes felületen a telefonszámra SMS-ben kiküldött kódot, végül pedig értelemszerűen ki kell tölteni az űrlapot.

Az online adategyeztetű űrlapok itt érhetőek el:

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!