Beépített Facebook chatet kapott az Opera böngésző

opera 45, böngésző, facebook chat, messenger, whatsapp,
Beépített Messengert és WhatsAppot kínál az Opera 45
Vágólapra másolva!
Mostantól egyszerűen cseveghetnek böngészés közben a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált szerdán az Opera 45 böngésző. A Windows mellett Linux és macOS rendszereken is futó alkalmazás legnagyobb újdonsága, hogy a baloldali kezelősávjából közvetlenül használható a Facebook Messenger és a WhatsApp. Az ikonokra kattintva alapvetően lebegő panelen jelennek meg a szolgáltatások felületei, de lehetőség van a felületük beszúrására az éppen megtekintett weblap mellé; ez látható az alábbi képen.

Beépített Messengert és WhatsAppot kínál az Opera 45 Forrás: Opera

Az Opera 45 további érdekesebb fejlesztési közül kiemelendő a frissített kinézet: többek közt bekapcsolhatóvá vált egy sötét grafikus téma, az ikonok szebben néznek ki a magas felbontású kijelzőkön, és az animációk is megújultak.

Biztonsági újítás, hogy a böngésző mostantól figyelmeztetést jelenít meg, amikor a felhasználók nem titkosított kommunikációt használó weblapokon próbálnak bejelentkezni.

Végül érdekes, hogy az Opera 45 az eddiginél több videoformátumot képes hardveres dekódoltatni a számítógépek grafikus vezérlőivel. Ez egyrészt javíthat az érintett videók lejátszási teljesítményén, másrészt pedig a lejátszás során jóval kevesebb áramot fogyaszthatnak a gépek, utóbbi az akkuról működtetett laptopok esetében fontos.

Az Opera iránt érdeklődők innen tölthetik le az alkalmazás legfrissebb kiadását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!