Nem dobja piacra okosóráját az Alphabet leányvállalata

Verily Life Sciences, google, okosóra, e-ink
Vágólapra másolva!
Kereskedelmi forgalomba nem kerül, mert kórházaknak, kutatási programokhoz szánják az egy feltöltéssel 10 napot is kibíró, e-inkes okosórát.
Vágólapra másolva!

A kütyügyártók éveken keresztül minden erejüket megfeszítve próbálták elhitetni a nagyközönséggel, hogy az okosóra a következő iPhone, nagyrészt sikertelenül. Ugyan a 3D tévéktől eltérően az okosórák nem nevezhetőek totális bukásnak, azonban a tipikusan nem túl esztétikus kinézetükkel és pár napos akkus üzemidejükkel enyhén szólva sem nyűgözték le a vásárlók többségét.

Egyszerű, de kitartó a Verily Life Sciences okosórája. Forrás: Origo

A Google-höz hasonlóan az Alphabet tulajdonában lévő Verily Life Sciences nevű vállalat most bemutatta az The Study Watch nevű okos karóráját. Az emberi életjelek tanulmányozását lehetővé tevő eszközök fejlesztésére szakosodott vállalat kütyüje sajnos nem lesz kapható a boltokban, noha egy szép és klasszikus megjelenésű óráról van szó,

kerek e-ink kijelzővel, 10 napos akkus üzemidővel.

A The Study Watch-ot hosszú távú adatgyűjtésre tervezte a vállalat, a segítségével többek közt a Parkinson-kórban szenvedő pácienseknél szeretnék hosszú távon figyelni a betegség előrehaladását. A karóra szenzorai többek közt a szívverést, a bőr elektromos ellenállását, továbbá az inerciális mozgásokat tanulmányozzák.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!