Lassan már műtét közben is mobilozhatunk?

műtét, operáció, altatás, aneszteziológus, illusztráció
Vágólapra másolva!
Az emberiség egyre növekvő tábora látszólag már nem is használja a telefonját, hanem inkább szimbiózisban él azzal. Éppen ezért is nem meglepő, hogy olyan helyzetekben is többé-kevésbé elfogadottá válik a telefonozás, amelyek esetében eddig szóba sem jöhetett a készülékek nyomkodása.
Vágólapra másolva!

A legújabb példát erre a South China Morning Post hozta. A napilap beszámolója alapján a Kína keleti részén lévő Hangcsou városában szokatlan visszérműtétre került sor a múlt héten, az orvosok ugyanis megengedték a 69 éves női páciensüknek, hogy mobilozzon a helyi érzéstelenítéssel végrehajtott operáció során.

Forrás: AFP

Az okostelefont természetesen fertőtlenítették a 18 perces beavatkozás előtt. Az asszony a WeChat közösségi hálózatot böngészte, továbbá fotókat készített az orvosokról és a nővérekről a műtét során.

Az orvosok szerint kivételes esetről van szó: csak azért engedték meg a mobilozást a műtőben, hogy lenyugtassák az aggódó és izguló beteget.

A mondás szerint a pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve, pusztán a precedens teremtése miatt talán nem volt bölcs ötlet megengedni az asszonynak a mobilozást.

Viszont legalább működött a taktika: Zhu a helyi médiának nyilatkozva elmondta, hogy egyáltalán nem volt feszült a műtét alatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!