A Spotify CD minőségű zenét ígér

Spotify torrent zeneletöltés mp3
Spotify
Vágólapra másolva!
A döntő többség számára mindenképp nagy találmányok a havi néhány euróért korlátlan zenehallgatást lehetővé tevő szolgáltatások, azonban az audiofil közönséget eddig nehezen sikerült megszólítaniuk a zenestreamelőknek. Ennek oka a hangminőségben keresendő, jelenleg a hazánkban kevéssé ismert Tidal az egyetlen, amely képes audio CD minőségű digitális zenével ellátni a tökéletes hangminőségre vágyókat.
Vágólapra másolva!

Szerencsére ez hamarosan megváltozik, a közeli jövőben ugyanis a Spotify is elindítja az új Hi-Fi előfizetését. Ennek pontos árazása még nem ismert, de egy rövid márciusi A/B teszt során a zenestreamelő 15 és 20 dollárért ajánlgatta néhány felhasználójának a csúcs hangminőséget kínáló csomagot. A Spotify régiónként eltérő árazást használ, azonban a teszt alapján a normál Premium előfizetéshez képest Hi-Fi csomag várhatóan 50-100 százalékkal lesz drágább.

Persze ehhez megfelelő lejátszó sem árt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Bockwoldt

Jelenleg a Spotify Free felhasználói mobileszközökön 96 kbps, számítógépeken pedig 160 kbps bitrátájú zenét kapnak. A Spotify Premium előfizetők esetében 320 kbps a maximum, már ha nem felejtik el a kliensprogram menüjében normálról a legjobbra átállítani a hangminőséget.

A feláras Hi-Fi csomag jövőbeli előfizetői elméletileg 1411 kbps bitrátájú zenét élvezhetnek majd.