Méretkorlátot növeltek a Gmailben

Google-Service Gmail temporarily unavailable SCI Science-Technology TECHNOLOGY EMAIL feature google HORIZONTAL
google szem gmail félelem
Vágólapra másolva!
A Google bejelentette, hogy megnövelte a csatolmányok maximális méretét a Gmailben, ám ez csak a beérkező levelekre igaz.
Vágólapra másolva!

Ugyan az emailes csatolmányokat egyre több kiberbűnöző használja ki támadásokhoz, kártevők célba juttatására, még mindig rendkívül népszerűi formái a fájlmegosztásnak. A Google úgy döntött, hogy ezért megnöveli a beérkező emailekre vonatkozó csatolmányok méretkorlátját a Gmailen levelezőn belül.

A korábbi 25 megabájttal szemben már 50 megabájtnyi csatolt dokumentumot,

például nagyfelbontású képeket, prezentációkat fogadhatnak a levelező felhasználói.

Csak félig jó hír a bővítés Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Julian Stratenschulte

A bővítés előnyeit viszont csak a fogadók élvezhetik, ha mi akarunk levelet küldeni, továbbra is csak legfeljebb 25 megabájtos levelet küldhetünk át. Ha ennél nagyobb fájlt szeretnénk csatolni, akkor azt egy olyan levelezőszolgáltatóból kell megtenni, ami engedélyezi a nagyméretű mellékleteket. A Google megoldásként saját felhős szolgáltatását, a Google Drive-ot is ajánlja, ahonnan közvetlenül elküldhető a címzettnek a kiválasztott fájlt.

A konkurens emailkliensek, így az Outlook és a Yahoo sem enged 25 megabájtosnál nagyobb fájlt küldeni, előbbinél 20 megabájt, míg utóbbi esetében 25 megabájt a korlát.

A cég közleménye szerint az elkövetkező három napban mindenki használhatja már a frissítést.