PC-re is jönnek a PlayStation 4-es játékok

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
A Sony ugyan továbbra sem tervezi, hogy PC-re is portolja a PS4-exkluzív játékokat, de a PlayStation Now szolgáltatásnak hála hamarosan PC-re is streamelhetők és játszhatók lesznek a Sony legújabb konzoljára megjelent videojátékok.
Vágólapra másolva!

A Sony 2014 végén indította el felhőalapú játékszolgáltatását, a PlayStation Now-t, ami kezdetben PlayStation 3-on és 4-en, PS Vitán, PS TV-n, néhány okostévén, majd később már PC-n tette lehetővé, hogy különböző PlayStation 3-ra megjelent játékokat streameljünk és játszunk velük.

A havidíjas, illetve kölcsönzős rendszerben is működő szolgáltatásban jelenleg 483 különböző cím érhető el, és a PlayStation hivatalos blogján már az olvasható, hogy 2017-ben

a kínálat tovább bővül, méghozzá PlayStation 4-re megjelent játékokkal.

A PS4-es címek megjelenésének még nincs hivatalos dátuma, továbbá a blogposzt azt sem részletezi, hogy mely játékok lesznek elérhetőek, de hamarosan indul egy zárt bétateszt, amire a meglévő felhasználók közül fogják kiválasztani azokat, akik részt vehetnek a próbakörben.

A PS4-es játékok a PlayStation Now szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetők a PC-s játékosok számára Forrás: AFP/Johannes Eisele

A PlayStation Now szolgáltatás hamarosan már csak PS4-en és PC-n lesz elérhető, lévén a Sony 2017 februárjában bejelentette, hogy 2017. augusztus 15-től minden más platformon megszüntetik a játékstreamelés lehetőségét.

A PS Now hivatalosan csak alig néhány országban érhető el Európában, Magyarország nem szerepel ebben a listában, így a hazai játékosok csak trükközéssel tudják használni a Sony játékszolgáltatását.