Afrika legelterjedtebb nyelveit tanulhatja meg egy appal

Míg a telefon el nem választ, okostelefon, internet, kommunikáció, mobil, afrika
Vágólapra másolva!
A szuahélit tanítja meg a Duolingo új kurzusa, ezzel ez az első afrikai nyelv, ami bekerült a szolgáltatásba. A kontinens legelterjedtebb nyelveit építik be az appba.
Vágólapra másolva!

Újabb nyelvvel bővült a Duolingo nyelvoktató alkalmazás, most már szuahéliul is tanulhatnak a felhasználók – jelentette be a cég vezérigazgatója, Luis von Ahn. A szuahéli tananyag március 3. óta érhetők el az appon belül, illetve a Duolingo webes felületén.

A 68 leckéből álló kurzus elvégzéséhez szükséges az angol nyelvismeret, hiszen ez azon nyelvleckék közé tartozik, ami az angolul beszélőknek tanít meg másik nyelvet.

A szuahéli az egyik legszélesebb körben beszélt nyelv Észak- és Kelet-Afrikában.

Aktívan használják Kenyában, Tanzániában, Ugandában, Ruandában, Burundiban, Szomáliában, a Kongói Közátrsaságban, a Comore-szigeteken, illetve Malawi, Zambia, és Mozambik egyes részein.

Egyszerű feladatokkal tanít meg az alapokra Forrás: Origo

Később a Dél-Afrikában beszélt zulu is bekerül az applikációba. Hogy melyik nyelvcsomagot fejlesszék le a Duolingóba, azt a felhasználói visszajelzések alapján döntik el. Ugyanakkor jelen esetben a humanitárius szervezetek segítségét is igénybe vették, hogy el tudják dönteni, mely nyelvek ismerete a legfontosabb Afrikában, így esett a szuahélire és a zulura a választás.

A Duolingóban már 22-nél is több nyelv érhető el, és több mint 150 millióan használják világszerte. Az ingyenes oktatóalkalmazás mobilra és asztali gépekre is letölthető, napi öt perces leckékkel tanít meg a nyelvi alapokra.

A Duolingo letölthető:

- Google Play
- App Store
- Duolingo.com