Ismét a Snapchattől nyúlt a Facebook

instagram logo mobil
3033728 02/19/2017 Instagram social media page as seen on a smartphone screen. Natalia Seliverstova/Sputnik
Vágólapra másolva!
Már a Snapchat matricáit is megirigyelte a Facebook: az Instagram Stories-hoz megérkeztek az úgynevezett geomatricák, amelyek bizonyos városokhoz köthető filtereket takarnak. Eddig csak a Snapchatben voltak ilyenek.
Vágólapra másolva!

A Snapchatben többek közt arra is van lehetőség, hogy a felhasználók bizonyos helyszínekhez, városokhoz köthető matricákat rakjanak fotóikra. A funkció még tavaly augusztusban került be a csevegőbe, úgy tűnik, ez a következő funkció, amit a Facebook lemásol az általa felvásárolt Instagramban.

A legutóbbi frissítéssel már a képmegosztóba is bekerültek az úgynevezett geomatricák, amiket az eltűnő posztoknál lehet használni. Amikor egy Stories-kockát készítünk, a szokásos módon a jobb felső sarokban látható matrica ikonra kattintva lehet kiválasztani ezeket a matricákat, amelyek bizonyos városok nevezetességeit ábrázolják.

A Snapchathez képest annyi a különbség, hogy míg abban csak egy szűrőt lehet választani adott fotóhoz, itt többet is lehet egyszerre.

Eddig csak a Snapchaten voltak geomatricák, most már lesznek az Instagramon is Forrás: Instagram

Egyelőre csak két városhoz készült csomag, Jakartához és New Yorkhoz, később több országhoz köthető pakkok is várhatók.

Nem ez az első olyan alkalom, hogy a Facebook olyan funkciót épít be, ami előtte a Snapchatben debütált. Ilyenek voltak a 24 óra után magukat törlő posztok, amik az Instagramba „Stories" néven kerültek be, majd a Messengerben is megjelentek. A cég már azt is teszteli, hogy a Facebook mobilappban is ott legyenek a hírfolyam tetején a magukat törlő bejegyzések.

A Snapchat mérnökkel védené magát

A Snapchat számára is egyre feltűnőbb már a Facebook másolása, a startup a későbbi plagizálás megelőzése érdekében leigazolt egy svájci mérnököt is. Laurent Balmelli a Strong.Codes nevű svájci startup társalapítója, egykor az IBM-nél dolgozott biztonsági mérnökként.

A startup olyan eszközöket fejleszt, amelyek nehezebbé teszi a konkurensek számára, hogy visszafejtéssel (reverse engineering) lefejlesszék maguknak a versenytársak funkcióit, vagy hasonlót építsenek be saját szolgáltatásukba.