Kódok feltöréséért jár a koktél egy londoni bárban

betchley kodfejtés
aaaa
Vágólapra másolva!
Ha utálja a hosszú sorokat a kocsmákban, de a fejtörőket szereti, egy londoni bárban biztosan lesz helye leülni péntek este. A második világháborús kémek által inspirált The Bletchley nevű szórakozóhelyen ugyanis kódolt feladványok megoldásáért jár a koktél.
Vágólapra másolva!

Az önjelölt ügynökök saját fedőnevet is kapnak, amint belépnek a földalatti bunkerben kialakított The Bletchley nevű pubba, amelynek pontos helyét homály fedi. A tulajokat többek közt Alan Turing matematikus, és Sherlock Holmes nyomozó alakja inspirálta, a helyszínen második világháborús kódgépeket is kiállítottak. Ezek egyrészt dekorációként működnek, másrészt használatba is vehetők.

A gépeket is használni kell a megoldáshoz Forrás: The Bletchley

Minden látogató egy egyedi, személyre szabott koktélt szürcsölhet, de persze csak azután, hogy elárulták a baristának a recept összetevőit. Az ehhez szükséges információkat rádión keresztül kapják meg

kódolva, feladványok formájában.

A megoldáshoz második világháborús gépeket és protokollokat, valamint Sherlock Holmes következtetés tudományának elveit kell hasznosítaniuk.

Ugyan a szórakozóhely pontos címe nem titok, de csak azok tudják meg, akik előre foglalnak jegyet és időpontot. A 30 fontos ár (körülbelül tízezer forint) három italt foglal magába, és két órát lehet ott tartózkodni. Elsősorban csapatépítő programként ajánlják.

A tulajok rajonganak az egyedi bárokért, korábban ők nyitották meg az ABQ London nevű pubot is, amit a Totál Szívás (Breaking Bad) inspirált.

Az ABQ London nevű pub a Breaking Bad témáját veszi alapul Forrás: ABQ London