Viszik a Nintendo új konzolját, mint a cukrot

nintendo switch joycon konzol
Két Joy Con kontroller
Vágólapra másolva!
Ugyan csak pénteken került a boltokba a Nintendo legújabb konzolja, az egyik legnagyobb hazai webáruháznál máris elfogyott a teljes készlet – 1-2 hónapig hiánycikk lesz a Switch.
Vágólapra másolva!

Világszerte március 3-án került a boltok polcaira a japán Nintendo legújabb konzolja, ami szakítva az eddigi hagyományokkal, egyszerre asztali és hordozható játékgép. Bár teljesítmény szempontjából a Nintendo Switch nem ér fel az Xbox One és PlayStation 4 konzolokhoz, a keresletet ez nem befolyásolja, az egyik legnagyobb hazai webáruháznál máris elfogyott a teljes készlet.

Bár a Wii U hatalmas buktája után sokan szkeptikusan várták az új konzolt, a kezdeti eladások biztatóak:

a gép várhatóan hiánycikk lesz a következő hónapokban, még Magyarországon is.

Az Extreme Digitalnál előrendelésben elérhetővé tett új Nintendo konzolok már a megjelenés előtt elfogytak, és bár pontos számokat nem közöltek, azt az Origónak elmondták: százas nagyságrendről van szó. Ráadásul nem várható, hogy a következő 1-2 hónapban érkezik új készlet, így addig biztosan hiánycikk lesz a Switch.

Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a magyar játékosok rávetették magukat a Nintendo új konzoljára, Európán belül itthon visszafogottabb az érdeklődés. Az előrendelések zöme is az Extreme Digital külföldi webshopjaiból érkezett.

Neonszínekben is kapható lesz Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A 2017-es eladások tekintetében viszont a PlayStation 4 vezeti a webshop listáját, ezt követi az Xbox One, míg a Nintendo termékei (értelemszerűen nem csak a Switch) a harmadik helyen tanyáznak.

A hazai gamerek hagyományosan a Sony és a Microsoft gépeit részesítik előnyben

a Nintendóhoz képest, és az Extreme Digital eladásai alapján a verseny kiegyenlített a két nagy gyártó között, hiszen a cég 2016-ban nagyjából fele-fele arányban értékesített Xbox One és a PS4 konzolokat.

Hibrid csoda

A Switch a Nintendo legújabb nagy dobása a konzolpiacon, és akárcsak az elődei (Wii és Wii U), az új kütyü sem a konkurenciánál erősebb hardverével, hanem az egyediségével igyekszik elcsábítani a játékos kedvű vásárlókat.

A japánok hivatalosan 2016 novemberében rántották le a leplet legújabb játékgépükről, ami egy hibrid készülék. Használható hagyományos, tévére köthető asztali konzolként, ugyanakkor a fő egység bármikor eltávolítható a dokkolóból, kézikütyünként bárhová magunkkal vihetjük, és

ott folytathatjuk a játékot, ahol a nappaliban abbahagytuk.

A Nintendo nem mondott le a mozgásérzékelős megoldásokról Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Sőt a Nintendo nem mondott le a korábban hatalmas sikert hozó mozgásérzékelős megoldásokról sem, hiszen a teljesen szokványos kontroller mellett a gép a Wii hasonló megoldását idéző Joy-Con kiegészítőkkel is rendelkezik, amelyekkel a hagyományosnál több interakciót igénylő játékok irányíthatók.