Ingyen elérhető a Microsoft munkahelyi csevegője

microsoft teams
aaaa
Vágólapra másolva!
Március 14-től ingyen elérhetővé vált a Microsoft Teams nevű szolgáltatás valamennyi Office 365 üzleti csomag előfizetőjének. Az új csevegésközpontú munkaterület a csapatmunkát könnyíti meg, a népszerű Slack konkurensének szánja a vállalat.
Vágólapra másolva!

A Microsoft Teams egy csevegésalapú alkalmazás, amin keresztül nem csak a csapatnak szóló, vagy privát üzeneteket lehet küldeni, de lehetőség van képek, fájlok, gifek beillesztésére, szavazások létrehozására, az egyes üzenetek címkézésére, kiemelésére is. Az Office 365 üzleti csomag előfizetői március 14-től ingyen használhatják.

Mivel kifejezetten csapatmunkára fejlesztették, így a munkaterületen elérhető az összes adott feladaton dolgozó munkatárs, a létrehozott tartalmak és a munak elvégzéséhez szükséges más eszközök is. A dokumentumot ezután közvetlenül az appon belül, vagy az irodai alkalmazásban is el lehet készíteni.

A Microsoft Teams a közös munkát könnyíti meg Forrás: Microsoft

Kisebb csoportok esetén lehetőség van privát csevegések létrehozására is. A szolgáltatás felülete testreszabható, hogy csak azok a tartalmak és funkciók legyenek elérhetők általa, amit a csapatmunka során mindenki használ.

A Microsoft kiemeli előnyként a biztonságot is: az alkalmazásban folytatott beszélgetéseket, dokumenumtokat titkosítva tárolják a felhőben,

a felhasználók azonosítása pedig több lépcsőben történik.

A Microsoft Teams tavaly november óta előzetesen már elérhető volt az Office 365 üzleti előfizetői számára, azóta nagyságrendileg 50 ezer felhasználó dolgozik vele olyan cégeknél, mint az Alaska Airlines légitársaság, a ConocoPhilips olajcég vagy a Deloitte könyvvizsgáló. A szolgáltatást a visszajelzések alapján azóta is folyamatosan fejlesztették, az mára több mint száz kiegészítéssel bővült.

A Microsoft Teams a desktop kliensen, webes felületen kívül Android, iOS és Windows Phone okostelefonon is használható.