Új kihívója van a Facebooknak

twitch
A legnépszerűbb élő közvetítő platform a játékosok körében
Vágólapra másolva!
Az Amazon játékosoknak szánt videós közvetítőplatformja, a Twitch elkezdett valódi közösségi oldallá nőni. A főoldal helyére egy hírfolyam kerül, ahol a felhasználók valós időben követhetik a bekövetett streamerek bejegyzéseit, videóit, fotóit.
Vágólapra másolva!

A 2011-ben indított Twitch hamar lerabolta a játékos világot, és egyértelmű gyűjtőhelyévé vált a játékvideóknak és élő közvetítéseknek. Nézőinek száma ma már a legnagyobb amerikai tévécsatornákkal vetekszik, így nem meglepő, hogy

az Amazon 970 millió dollárt, vagyis 230 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett érte 2014-ben.

A rengeteg néző pedig magával hozta azt, hogy egyre több közösségi funkció is megjelenjen az oldalon.

A játékosok hírfolyama

2015 nyarán jelent meg az oldalon a privát üzenetek küldésének lehetősége, addig kizárólag kommenteket írhattak a nézők a kedvenc játékosaiknak adás közben. Egészen eddig: a közvetítőoldal bejelentette Pulse nevű szolgáltatását, amivel már teljes értékű közösségi oldalként funkcionál, folyamatos frissülő bejegyzésekkel, videókkal és kommentelési lehetőséggel.

A Pulse gyakorlatilag egy hírfolyam, mint a Facebook esetében a News Feed.

A felhasználókat rögtön ez fogadja majd, a Twitch eddigi főoldalát váltja le. Mivel a frissítés fokozatosan jelenik meg, pár felhasználónak akár hetekbe is telhet majd, mire láthatják az új nyitóképernyőt.

Hamarosan mindenki számára egy lesz a Twitch kezdőképernyője Forrás: Twitch

A Facebookéhoz hasonló hírfolyamban valós időben posztolhatnak frissítéseket a játékosok, ezek lehetnek a szöveges üzeneteken túl YouTube-videók, linkek, fotók, klippek, sőt, gifek is.

A posztokat kronologikus sorrendben lehet böngészni a folyamban, ezen a téren inkább a Twittere hasonlít az újítás, mintsem a Facebookra. Bár a cég bevallotta, már dolgoznak egy olyan algoritmuson,

ami a felhasználó számára érdekes tartalmakat emelheti előre.

A közvetítők maguk moderálhatják a kapott hozzászólásokat, és azt is megszabhatják, hogy csak a barátok, vagy esetleg a prémium feliratkozók írhassanak állapotaikhoz. Később a Twitch mobilalkalmazásába is bekerül az újítás, és még további közösségi funkciók kerülnek majd be, például a hashtagek, és @-os említések.

A csatornatulajdonosok számára idén év elején vált elérhetővé a Channel Feed funkció is, azaz csatornájukhoz egy külön hírfolyam tartozik. Így amikor bárki a profiljukra téved, egy egyedi folyamot lát, az ott közzétett posztok megjelennek majd a Pulse főhírfolyamban is.

Valódi közösség a játékosoknak

A szájton minden videojátékos stílus képviseltetve van a gyűjtögetős kártyajátéktól a multiplayer lövöldözős mérkőzésekig. A csatornákon a játékosok egymással is chatelhetnek, és előfizethető tartalmak is elérhetők.

A legnépszerűbb élő közvetítő platform a játékosok körében Forrás: Twitch (Twitter)

Végigjátszásokat, adásokat bárki indíthat, de sokszor profi gamerek csarnokokban zajló élő mérkőzéseit is ezen közvetítik. Nem ritka, hogy

a legnépszerűbb streamerek követőinek száma már akár egymillió felett jár,

számukra pedig még több érdekes tartalmat hozhat az új Pulse szolgáltatás, valamit jobb és tartalmasabb kapcsolatot követőikkel.