A legpengébb elmék ütköznek meg Budapesten

Red Bull Mind Gamers világbajnokság
Vágólapra másolva!
Huszonkét ország legagyasabb versenyzőit hozza el Budapestre a Red Bull Mind Gamers. A csapatok március 25-én mérkőzhetnek meg az első kontinenseken átívelő szabadulószoba világbajnokságon, a Mission: Unlock Enoch-on.
Vágólapra másolva!

Kreativitás, logika, vizuális látásmód és stratégiaalkotó képesség – ezekre a készségekre lesz majd szüksége annak a 22 csapatnak, akik márciusban Budapestre érkeznek, hogy részt vegyenek a világ első szabadulószoba világbajnokságán.

A Mission: Unlock Enoch játék koncepciója a világhírű amerikai műszaki egyetem, az MIT falai között született, a végső szobát pedig a Syracuse Egyetem informatika professzora és a Because Play Matters játéklabor igazgatója, Scott Nicholson tervezte, a szoba professzionális kivitelezését pedig a Fox in a box szabaduló szobákat tervező és üzemeltető csapat garantálja.

A budapesti Red Bull Mind Gamers világbajnokságon magyar csapatnak is drukkolhatunk Forrás: Red Bull

A tavaly novemberi VB bejelentés óta több mint 9000 játékos vett részt a selejtezőkön, melynek eredményeképpen 22 nemzeti bajnoki csapat, vagyis 88 lelkes játékos jut el az eddig soha, sehol nem látott szabadulószobába.

Magyarországot az RRR négyfős csapata képviseli a versenyen, miután 11 perc 51 másodperces idejükkel megnyerték a középdöntőt.

A fiúk olyan országokkal szállnak majd szembe, mint Omán, az Amerikai Egyesült Államok, Szingapúr és Dél-Korea.

Rajtuk kívül néhány további szerencsés is kipróbálhatja magát minden idők legmodernebb és legizgalmasabb escape roomjában, hiszen van még néhány szabadkártyás hely a VB-re.

A Red Bull TV exkluzív élő adásán keresztül mindannyian drukkolhatunk a résztvevőknek 2017. március 25-én, ráadásul a világbajnokság után a Fox in a Box-nak hála a különleges szoba Budapesten marad és a nagyközönség is kipróbálhatja.