Diszkófényes partitelefont villantott az Alcatel

alcatel led a5
Vágólapra másolva!
Az idei MWC egyik legbulisabb telefonja az Alcatel A5 volt: a ledekkel felszerelt mobil diszkófényekkel, és cserélhető hátlapokkal próbálja megfogni a vásárlókat. Egy A3-assal, és egy alsókategóriás modellel is bővült a paletta.
Vágólapra másolva!

Az Alcatel is megtartotta hétfőn sajtótájékoztatóját a mobilgyártók éves nagy seregszemléjén, a Mobil Világkongresszuson. A cég készült főleg alsó- és középkategóriás mobilokkal bővíti idén portfólióját.

Ezek köztül a legérdekesebbnek a középkategóriában versenyző Alcatel A5 LED bizonyult, ami kialakítását tekintve főleg a fiatalabb korosztályt célozza meg. A telefon különlegessége, hogy hátlapja lepattintható, helyette többféle borítást választhat a tulajdonos.

A DECO nevű borítás alatt 35 LED-et helyeztek el,

ami akár animációkat is képes megjeleníteni fényekkel, akár a lejátszott zene ritmusára. Bizonyos eseményekhez is lehet fényjelzéseket csatolni, sajátos villogást például ahhoz, amikor új üzenet, vagy hívás érkezik.

Alcatel A5 LED Forrás: Alcatel

A készülék 5,2 hüvelykes, HD felbontású IPS kijelzőt kapott. Belül egy nyolcmagos MediaTek MT6753 rendszercsip dolgozik, ehhez két gigabájt rendszermemória, és egy mikroSD-vel bővíthető, 16 gigabájtos belső tárolóval párosul. A szelfikamera öt, míg a hátlapi kamera 8 megapixeles. Akkumulátora 2800 milliamperórás. Operációs rendszer terén még a 6-os verziójú Androiddal kell beérni, szoftveres téren még az Amazon Alexa nevű virtuális asszisztense támogatja.

Az A5 LED nyártól lesz elérhető 200 eurós javasolt fogyasztói áron. Elérhető lesz hozzá továbbá még kétféle hátlap, az egyiket a JBL által gyártott nagy hangszóróval szerelik fel, a másik pedig egy 3000 milliamperórás akksit csap hozzá a mobilhoz. Az ötlet hasonlít az LG tavaly megbukott G5-jére, de a „modularitás" csak a hátlapot érinti.

Még több olcsó telefon

A rendezvényen lehullt a lepel az Alcatel A3 modellről is, ami a CES-en bemutatott A3 XL kistestvére, kompaktabb testben, de erős hardverrel. A cég úgy hirdeti a terméket, mint a "legjutányosabb áron hozzáférhető 5 hüvelykes, HD kijelzős okostelefont".

Belsejében 1,2 GHz-es négymagos processzor dolgozik 1,5 gigabájtnyi rendszermemóriával, és 16 gigabájt beépített tárhellyel, ami mikroSD-el bővíthető. Hátulra 13 megapixeles, míg elölre 5 megapixeles kamera került. Akkumulátora 2460 milliamperóra. Ujjlenyomat-olvasó is kap.

Alcatel A3 Forrás: Alcatel

A legolcsóbb készülék a felhozatalban az Alcatel U5, ami szintén 5 hüvelykes panelt kapott, de 480p felbontással. Szerény 1,1 Ghz-s négymagos processzor dolgozik benne egy gigabájtnyi memóriával. Tárhely terén is nyolc gigabájttal kell beérni, hátul pedig 5 megapixeles kamerával.

Alcatel U5 Forrás: Alcatel