Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nemcsak virslit, adatot is zabáltunk szilveszterkor

Horoszkóp: mit tartogatnak a csillagok az év utolsó hetére? parti, buli, szilveszter
Vágólapra másolva!
Az ünnepek alatt is egyre kevesebb az sms, tarolnak a netes appok.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél nagyobb szilveszteri adatforgalmat mért idén a Telenor és a Vodafone is, az adatok tanúsága szerint karácsonykor és szilveszterkor is többen használták a különböző internetes felületeket a jókívánságok tolmácsolására, mint a megelőző évben.

A Telenor ügyfelei inkább már az internetes közösségi oldalakon, illetve csevegőszolgáltatásokon keresztül kívánnak boldog új évet.

Az elmúlt évhez képest több mint 50 százalékkal nőtt mind a neten gratulálók száma,

mind az általuk felhasznált adatmennyiség ezen a napon.

Míg 2015-ben 81 terabájt adatforgalmat mért a Telenor december 31-én, addig 2016-ban ez az adat már meghaladta a 124 terabájtot.

Az év utolsó napján több mint 12 millió telefonhívást kezdeményeztek, 40 százalékkal többet, mint egy átlagos szombaton.

Nem olyan meglepő, hogy inkább a neten üzenünk Telenor

A Vodafone ügyfelei sokkal több adatot forgalmaztak belföldön és roaming környezetben is, mint bármikor korábban, valamint többször és hosszabban kívántak kellemes ünnepeket vagy boldog új évet élő szóban telefonon, miközben

a korábbi évekhez képest kevesebb üdvözletet küldtek SMS-ben.

Az ünnepi napokban - december 24-25-26-án, illetve december 31-én és január 1-jén – a Vodafone ügyfelei több mint 18,4 millió hívást indítottak, így a hívások száma az egy évvel korábbi ünnepi időszakhoz képest 4 százalékkal bővült. A hívások összességében bő 7 százalékkal lettek hosszabbak.

Az adatforgalom az elmúlt évben mérthez képest közel 70 százalékkal, a 2014-2015-ös ünnepi időszakhoz képest pedig 125 százalékkal nőtt.

A Vodafone ügyfelei is hasonlóan tettek, mint a telenorosok Forrás: AFP/ODD ANDERSEN/Odd Andersen

A felhasználók az érintett 5 nap alatt közel 12,7 millió SMS-t küldtek el, ami azt jelenti, hogy a szöveges üzenetek száma közel 7 százalékkal mérséklődött egy év alatt.

Az MMS-ek száma közel 40 százalékkal nőtt, de így is csak alig 214 ezer képes üzenetet küldtek a Vodafone ügyfelei az 5 nap alatt.

Ez volt a Telekomnál

A Magyar Telekom azt közölte, hogy ügyfelei több SMS-t küldtek és nagyobb mobilinternet adatforgalmat bonyolítottak le január 1-jén, mint szilveszter napján. Az újévi mobilinternet adatforgalom mintegy 25 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest.

Az elküldött SMS-ek száma viszont az idei év első napján mintegy 10 százalékkal, 3,95 millióról 3,55 millióra csökkent a tavalyi forgalomhoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről