Elindult a kisgyerekek legós Instagramja

lego life
A legózásról szól a kicsiknek szánt app
Vágólapra másolva!
A Lego egy olyan egyedi közösségi alkalmazással rukkolt elő gyerekek számára, amit teljesen biztonságosra terveztek. A lurkók szüleik e-mail címével regisztrálhatnak, valódi nevüket sem adhatják meg. Ezen keresztül oszthatják meg egymással legóépítményeikről készült fotóikat, és különféle kihívásokat teljesíthetnek, útmutatókat nézhetnek az építkezéshez.
Vágólapra másolva!

Kreatív, építkezni szerető kisgyerekeknek indított új közösségi szolgáltatást a Lego. Az ikonikus építőelemeiről ismert vállalat célja, hogy a gyerkőcök ezen keresztül oszthassák meg egymással alkotásaikat, saját legóépítményeiket. Ugyan ez elsőre furcsa ötletnek tűnhet, a cég szerint nagyon is van rá igény.

A Lego Life igazgatója szerint a gyerekekben is megvan az a vágy, hogy minnél több emberrel osszák meg munkáikat, amibe nemcsak a szülők és barátok tartoznak bele, de az ismeretlen, hasonló érdeklődésű kortársak is. Ilyen jellegű szolgáltatás pedig eddig még nem volt.

A szolgáltatás használata pofonegyszerű: csak a mobil kamerájával kell lefotózni az elkészült művet, majd azt feltölteni a közösségi oldalra, címkékkel ellátva -

mint az Instagramon.

A kép viszont nem kerül fel rögtön, előbb azt a Lego moderátori csapatának kell engedélyeznie.

A legózásról szól a kicsiknek szánt app Forrás: Lego

A táblagépekre és mobiltelefonokra elérhető app használatához először egy Lego ID azonosítót kell készíteni, aminek feltétele a szülők e-mail címe. A csapat szorosan együttműködött a fejlesztés során a UNICEF-fel és az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottsággal annak ügyében,

hogy az alkalmazás biztonságos legyen a kicsik számára.

A gyerekek nem használhatják valódi neveiket, helyette a Lego rendszere generál nekik egyet. A generátor véletlenszerűen rak össze olyan beceneveket, amik három szóból állnak (például DarkMonkey Shrimp), ezekből választhatja ki a neki legjobban tetszőt a lurkó. Avatárként egy egyedi minifigurát készíthetnek.

Akárcsak az Instagram, de a legózó kicsiknek Forrás: Lego

Ezután bekövethetnek más felhasználókat, akiknek a munkái felbukkannak a „hírfolyamban". Van lehetőség ismert minifigurák profiljaira is feliratkozni, adatlapot kapott például a Ninjago készletek Master Wu-ja, vagy a Lego Friends dobozok Emma figurája, ők inspirációs posztokat tesznek közzé az építéshez.

A Lego különféle kihívásokkal színesíti az alkotási folyamatot, például hogy csak piros kockákat használjanak fel a gyerekek.

A cég által készített tartalmak is színesítik a szolgáltatást, többek közt oktatóvideók, útmutatók egy-egy építmény elkészítéséhez. A fotós bejegyzésekbe

egyedi Lego-témájú emojikat, matricákat is illeszthetnek a kicsik,

utóbbiakból a kihívások sikeres teljesítése után szerezhetnek meg egyre többet.

Az alkalmazás Androidra, iOS-re is letölthető, de hivatalosan egyelőre még csak az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Dánia, Ausztria és Svájc területén érhető el. A Lego magyar oldala szerint viszont hamarosan nálunk is megjelenhet.