Végre magyar tévécsatornán is nézhetünk e-sportot

esport csgo
Az e-sport beköltözik a magyar tévébe is
Vágólapra másolva!
Élőben fog e-sport mérkőzést közvetíteni a Spíler TV, a csatorna elsők között hozza el Magyarországra az e-sport világot. Az ELEAGUE nevű verseny második szezonjának döntőjét szombat este a kanapéról nézhetjük.
Vágólapra másolva!

Szombaton új mérföldkövet hódít a hazai e-sport közösség, a magyar tévécsatorna az elsők között fog e-sport közvetítést sugározni. A Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) nevű játék ELEAGUE versenyének második szezon döntőjét

este tíz órától lehet figyelemmel követni a Spíler TV-n.

Ahogyan minden más sportesemény alatt, a közvetítést most is szakkomentátorok kísérik majd, a hazai CS:GO közösségben ismert Retkes „sPrAY" Patrik és Bíró „Hemi" Tamás személyében.

Az e-sport beköltözik a magyar tévébe is Forrás: AFP/2016 Getty Images/Daniel Shirey

Míg külföldön olyan nagy tévécsatornák fedezték már fel maguknak az e-sportot, mint a BBC, vagy az ESPN, addig Magyarországon eddig nem volt lehetőség közvetítést nézni televízióban.

Ez is utal arra, hogy valami tényleg elkezdődött a hazai e-sport színterén.

Nem ritka eset, hogy egy e-sport-közvetítésre már többen kíváncsiak, mint egy hagyományos sporteseményre. A versenyek helyszínéül szolgáló stadionok ugyanúgy csordultig telnek, mint a legnagyobb focimérkőzéseken. A 2015-ös League of Legends Championship döntőjét 36 millióan nézték, többen, mint a 2015-ös NBA döntőt.

A Spíler TV a TV2-csoport tulajdonában van, a sportcsatorna augusztusban rajtolt el hazánkban, elérhető a UPC Digital Gold csomagjában, a Tarr Kft Extra TV és Tarr MobilTV csomagjában, és a Telenor MyTV kínálatába is bekerült.

Mi is az az e-sport?

Az elmúlt évben mi is többször írtunk arról, hogyan próbálják magyar játékosok népszerűsíteni hazánkban az e-sportot. Beszélgettünk az Esports Horizon nevű magyar startuppal, illetve a KGames nevű rendezvénysorozat szervezőjével. A magyar Esportmilla egyesület alapítójával, Biró Balázzsal pedig az e-sport jövőjét taglaltuk, először pedig itt írtunk arról, hogy mi is ez az egész.