A Fitbit felvásárolhatja a Pebble-t

Pebble okosóra karóra
Vágólapra másolva!
Gondban vannak az okosóragyártók, a Pebble is nehéz időszakot tudhat a háta mögött. Most úgy tűnik, hogy a Fitbit fogja bekebelezni a Kickstarteren berobbant céget, és ezért nem is kell sok pénzt adnia.
Vágólapra másolva!

Az aktivitásmérő kütyüket gyártó Fitbit felvásárolhatja a Pebble-t, akiknek elsőként sikerült nagy számban eladniuk okosórákat. A tranzakció már folyamatban van a források szerint, a VentureBeat úgy tudja, hogy 34-40 millió dollárt érhet az üzlet a Fitbitnek. A készpénzen felül a Pebble tartozásait is kiegyenlítenék.

Ez aprópénz ahhoz képest, amit 2015-ben ajánlott a Citizen a cégért: ők 740 milliót adtak volna érte, de a Pebble akkori igazgatója nem fogadta el az ajánlatot.

Bár a Pebble termékei népszerűek az okosórák kedvelői közt, a cég pénzügyi gondokkal küzd, és folyamatosan keresi a befektetőket. A Fitbit az üzlettel rátenné kezét a Pebble értékes technológiáira, amelyeket saját termékeikbe is beépíthet:

például a Pebble operációs rendszerét, amire egy komplett ökoszisztémát építhet.

Pebble okosóra Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Ugyan a Fitbitnek is van saját okosórája, például a januárban kiadott Blaze, az enyhén szólva sem lett túl népszerű. A források szerint nem valószínű, hogy a felvásárlás után megmarad a Pebble márkanév.

A Pebble rekordot döntött a Kickstarteren, 7 millió dollárt sikerült összeszedniük közösségi finanszírozással első órájukra, azóta több mint 40 milliót kalapoztak össze további eszközeikre a platformon keresztül.

Azóta nagyon sok okosórát adtak el, az még sem volt elég a pénzügyi stabilitáshoz. Idén leépítés is volt a cégnél, az alkalmazottak negyedét bocsátották el, és

a cég vezérigazgatója is nehéz időszakról számolt be nemrég.

A Fitbit szénája sem áll jobban, a tavaly tőzsdére ment cég akkori 50 dolláros részvényárfolyama mostanra 8,4 dollárra csökkent.

A Fitbit és a Pebble még nem reagált a hírre.