Retrójátékokat is játszhatunk majd a Messengerben

Pacman reklám
Vágólapra másolva!
A Facebook bejelentette Instant Games nevű funkciójának zárt bétáját, amellyel több játékprogram fog beépülni a Messenger csevegőbe, és a közösségi oldal webes felületére is. A cég olyan nagyágyúkkal kötött partnerséget, mint a Konami és a Zynga.
Vágólapra másolva!

Néhány éve még nagy keletje volt a facebookos játékoknak, elég csak a FarmVille-re gondolni. Azóta a vállalat más funkciókra helyezte a hangsúlyt, és lecsengett a nagy hullám, ám most ismét játékokkal próbálja képernyő elé szegezni felhasználóit a közösségi oldal.

Kdden bejelentették, hogy elindul az Instant Games szolgáltatás zárt bétája, a szolgáltatást a Facebook hírfolyamából, illetve a Messenger csevegőn belül érhetik el a játékosok. A fejlesztőknek a HTML5 szabványt kell használni a fejlesztés során, ennek előnye, hogy másodpercek alatt betöltődnek a programok.

A Facebook partnerei közt olyan nagy nevek is vannak, mint a Konami, a Zynga és a Bandai Namco. Így kerültek be a 17 játszható játék listájára legendás játékok is, például a Pac-Man, és a Space Invaders.

Az első körben elérhető játékok listája Forrás: Origo

A Messengerben a fotók, matricák és hangulatjelek menüjében találhatjuk majd a kontroller jelű ikont, ezzel lesznek előhívhatók a játékok.

Az Instant Games első körben 30 országban válik majd elérhetővé,

bár a részletes listát nem közölték, sem azt, hogy pontosan mikor játszhat vele mindenki. Működik majd az androidos és iOS-es Facebook, illetve Messenger appokban is.

Az utóbbi hónapokban több alkalommal is találkozhattunk rejtett játékokkal a Messengerben, amiket bizonyos emojikkal, szavakkal lehetett előhívni az appon belül. Korábban mi is írtunk a focis játékról, vagy a beépített minisakkról. A Facebook játékokra szakosodott igazgatója szerint ezeket nagyon szerették a felhasználók, ez is megerősítette őket abban, hogy van igény a csevegőn belül rögtön játszható, szórakoztató programokra.