Letölthetővé tette tartalmait a Netflix

Netflix
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb streamelős online videotékája komoly lépésre szánta el magát: a cég film- és sorozatnézésre alkalmas applikációjában megjelent a letöltés opció, így már akkor is élvezhetjük a kedvenceinket, ha épp nem kapcsolódunk az internetre.
Vágólapra másolva!

A Netflix-felhasználók már évek óta rimánkodnak a funkcióért, hogy a streamelős szolgáltatásban elérhető tartalmak

letölthetőek és offline módban is nézhetők legyenek.

A kaliforniai cég végre engedett az előfizetők nyomásának: az iOS-re és Androidra elérhető alkalmazásban máris rengeteg film és sorozat adatlapján megjelent a letöltés opció.

Stranger Things: az idei év egyik legjobb sorozatát akár azonnal letölthetjük a mobilunkra vagy a tabletünkre Forrás: Netflix

A lehetőség nem vonatkozik a Netflix kínálatában megtalálható összes tételre, de már így is jelentős mennyiségű néznivaló érhető el a vadonatúj Available for Download opció alatt. A frissítés az összes olyan országra vonatkozik, ahol a szolgáltatás hivatalosan elérhető, így

már a magyar felhasználók is nekiállhatnak a kedvenceik letöltésének.

A kínálat a jövőben folyamatosan bővülni fog, és már most is lehúzhatók olyan nagyszerű szériák, mint a Narcos, a House of Cards, az Orange is the New Black, a Stranger Things, a Marseille vagy a Bloodline, viszont az olyan népszerű sorozatok, mint a Daredevil vagy a nemrég debütált Gilmore Girls: A Year in Life epizódjai egyelőre még nem tölthetőek le a mobilkészülékekre.

iOS-re és Androidra is elérhető a frissítés, ami a belépést követően azonnal jelzi, hogy már letölthetjük a kedvenceinket Forrás: Origo

A letöltés opció minden előfizető számára elérhető, amennyiben telepítik a Netflix applikációt az iOS 8.0 vagy Android 4.4.2 és annál frissebb mobilszoftvereket futtató okostelefonra vagy tabletre.

A funkció ma élesedett mindkét platformon, így ha valaki hosszabb repülő- vagy vonatútra készül a közeljövőben, akkor máris gondoskodhat arról, hogy offline módban is elérhetőek legyenek a félbehagyott vagy még el sem kezdett filmek és sorozatok.