Megnyílt az első online patika Magyarországon

Ez zsír! Nobel-díjas tudós fedezheti fel a hosszú élet titkát! A piros gyümölcsökben lehet a kulcs gyógyszer pirula tabletta
Vágólapra másolva!
Elindult az első magyar online patika, ahonnan a gyógyszereket egy okostelefonnal, a kanapén ülve rendelhetjük házhoz.
Vágólapra másolva!

Elindult Magyarországon az első online gyógyszertár. Az ügyeletes patika a budapesti Fővám téren éjjel-nappal nyitva van, így személyesen is látogatható, de a felhasználókat arra ösztönzik, hogy a neten rendeljék a gyógyszereket.

A honlapon betegtájékoztatók is vannak, illetve a gyógyszerésszel is lehet távolról konzultálni e-mailen, cseten és telefonon.

"A fogyasztók hozzászoktak, hogy a weben rendelnek pizzát, taxit vagy cégalapítást. (...) Azt szeretnénk, hogy

- mondta Kovács Máté György cégvezető.

Ehelyett elég egy okostelefonnal vagy tablettel a karosszékben ülve megrendelni, ami kell a gyógyszertárból - búcsút intve ezzel a sorban állásnak, vagy hogy mások füle hallatára kelljen konzultálni.

Mobilról és laptopról is rendelhetünk a sorban állás helyett Forrás: patika.net

Budapesten akár egy órán belül kiszállítják a rendelést expressz csomagküldéssel, a Magyar Postával pedig országszerte egy munkanap alatt. Arra is van lehetőség, hogy postán átvegyük a csomagot, ekkor olcsóbb a szállítás. Külföldi címre is szállítanak: "legutóbb 2 nap alatt ért célba a Dubaiból rendelt 2 tucat spray".

Az utánvét összegét készpénzzel, bankkártyával, vagy Paypalon is lehet rendezni, továbbá a hagyományos gyógyszertárakhoz hasonlóan egészségpénztári számlára is​ lehet vásárolni.

Gyógyszereken túl vitaminokat, illetve bioélelmiszereket, tisztítószereket, kozmetikumokat és babaápolási cikkeket árulnak a "jövő gyógszertárában". Vényköteles gyógyszereket egyelőre csak Budapest belső kerületeiben szállítanak ki.

Az online patika az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyével végzi internetes gyógyszer-kereskedelmi tevékenységét.