Egy félreértés miatt pánikolnak az Instagram felhasználói

instagram
Vásárolni lehet majd az appból
Vágólapra másolva!
Félreérthető értesítések miatt akadtak ki az Instagram képmegosztó felhasználói. Úgy tűnt, hogy az app árulkodik, ha valakinek a képét lementjük, pedig ez csak egy új funkcióra vonatkozik, amit amúgyis csak privát üzenetben lehet használni.
Vágólapra másolva!

Több ezer felhasználó kezdett el pánikolni, miután a közösségi médiában elterjedt egy hír, miszerint az Instagram titokban értesít küld a másik felhasználónak arról, ha képernyőmentést készítünk egy megosztott fotójáról. Sokan adtak hangot aggodalmunknak, mi lesz ezután az online kémkedéssel,

ha a másik fél tudomást szerez arról, hogy kukkolták őt.

A pletyka nem teljesen igaz, ha képernyőmentést csinálunk egy feltöltött átlagos fotóról, arról nem küld semmilyen értesítést az Instagram. Egészen pontosan azokról az eltűnő videókról és képekről lehet kérni értesítést, amik maguktól eltűnnek, és amiket privátban küldünk el a másik félnek.

A félreértés alapját az szolgáltatta, hogy a felhasználók elkezdtek üzeneteket kapni arról, hogy adott felhasználó képernyőmentést készített egy fotójukról. Ez pedig nem volt teljesen egyértelmű, mert az értesítés nem szólt arról, hogy az milyen fotó volt.

Az Instagram blogposztban magyarázta meg a funkció működését: lehetőség van egy másik felhasználónak privátban küldeni olyan fotót,

ami automatikusan törli a magát

a másik fél levelesládájából, miután azt megnézte.

Ha viszont visszajátssza azt, vagy képernyőmentést készít, arról valóban üzenetet kapunk. Ez esetben semmi ok az aggodalomra, hiszen eleve már olyan embernek küldjük el a fotót, akiben megbízunk.