Jövőre az Apple és a Huawei is a Samsungot másolhatja

samsung galaxy s7 edge
A felhasználók imádták az Edge széleit
Vágólapra másolva!
Belsős források szerint nem csak a Huawei, de az Apple is lekerekített szélű kijelzőket rakhat soron következő csúcsmobiljaiba, ahogy a Samsung tette.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal értesülései szerint az Apple azt kérte beszállítóitól, hogy készítsenek prototípusokat egy olyan vékony OLED kijelzőhöz, amely jobb felbontást produkál, mint a Samsung készülékeiben található, lekerekített szélű panel.

2017 fontos év lesz az iPhone történelmében, tizedik szülinapját tölti az Apple okostelefonja. Többek közt ezért is nagy a nyomás a cégen, hiszen valami különlegességgel illene ünnepelni az alkalmat. Nem mellesleg a legutóbbi iPhone külsejében nem hozott nagy megújulást,

ezért várhatóan jövőre jöhet egy frissebb formaterv,

amellyel megújulhat a kijelző is.

A felhasználók imádták az Edge széleit Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Samsung az egyetlen gyártó, ami tömegesen gyárt OLED kijelzőket, tavaly 10 milliárd dollárt fektettek be tavaly a technológiába. További gyanakvásra adhat okot, hogy a Korean Herald arról írt áprilisban, hogy a Samsung és az Apple egy olyan szerződést kötött, mely szerint a koreai cég 100 millió OLED kijelzőt szállít le az Apple-nek 2017 kezdetétől.

A Huawei-nek is tetszik az ötlet

A Huawei idei nagy dobása, a Huawei P9 mobil leginkább a Leica által gyártott duál-kamerával tűnt ki, de külsejét tekintve nem feltűnő darab. Úgy tűnik, jövőre a sencseni cég is szeretne beújítani, és szintén a Samsungnál látott, lekerekített oldalakra vethetett szemet.

Egy kiszivárgott kép szerint hasonló lesz a kijelző, mint a Samsung Edge-vonalánál láthatunk. Továbbá eltűnhet a home gomb is, és a hátlapon található ujjlenyomatolvasó szenzor nem négyzet, hanem kör alakot kap.

Még nem tudni, hogy mikor jelentik be a telefont, de év elején lesz rá bőven alkalom, legyen az a barcelonai Mobil Világkongresszuson, vagy a Las Vegas-i CES-en.