Az élhető holnapért dolgoznak a Symposium 2016-on

T-Systems Symposium
Rékasi Tibor vezérigazgató
Vágólapra másolva!
"Mintha egy tankhajóban ülnél, aminek egy napra megszűnik a súlya okozta tehetetlensége", így próbálják elképzelhetővé tenni a multicég szakemberei a T-Systems Magyarország 2016-os Symposiumát, melynek mottója: "Technológiával a fenntartható jövőért! Olyan zárt körű szakmai konferencia ez, melyet a vállalatnál dolgozó szakemberek is sóvárogva várnak; sosem látott digitális tudatosság és merész célkitűzések várhatók november 30-án a Kongresszusi Központban. A T-Systems konferenciájáról folyamatosan olvashatják a beszámolókat itt, az Origón!
Vágólapra másolva!

A program feszes (itt találja), az első előadó Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója a legújabb infokommunikációs trendekről és friss technológiákról beszél majd a meghívottanak.

- mondja a vezérigazgató, aki szerint

a ma innovatív technológiájára alapozva kell megálmodni a jövőt.

A mobilitás több, mint a konnektivitás - mondja Rékasi Tibor, a T-Systems vezérigazgatója Fotó: Mudra László - Origo

Jó példája a digitális tudatosság formálásának

A közel kétezer vendég részvételével zajló Symposium az elmúlt években nemcsak a hazai infokommunikációs szektor vezető rendezvényévé vált, hanem nemzetközi szinten is elismert konferencia lett. A GARTNER piackutató intézet 'Going digital in Eastern Europe' című tanulmánya szerint a rendezvény regionálisan jó példája a digitális tudatosság formálásának, a határokon átívelő együttműködéseknek. A szakmai eseményre meghívást kaptak a multicég nagyvállalati és közigazgatási ügyfelei, valamint gyártói és más megvalósítói partnerek is.

Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar futball-válogatott 2016. évi Európa-bajnokságon elért eredményein keresztül bizonyítja a technikai innovációk jelentőségét a versenysportban.

Bernd Storck Fotó: Mudra László - Origo

Adam Philpott, a Cisco biztonsági megoldásokkal foglalkozó szakembere előadásában létező kiber- veszélyekre figyelmeztet.

- mondja az IT Biztonsági Megoldások EMEAR régiós vezetője. Szerinte a digitális stratégiák révén elérhető fenntartható versenyelőnyt és az új növekedési forrásokat hajszoló szervezetek fokozottan teszik ki magukat a kibertér kockázatainak.

Adam Philpott Fotó: Mudra László - Origo

Hogy

mi pontosan a digitális jólét és miért fontos ez egy európai ország lakosai számára

- ezt mutatja be Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, és beszél a programra épülő Digitális Oktatási Stratégia részleteiről is. Kis szünet után jön

a nap egyik legizgalmasabb - és egyben leghosszabb, 25 (!) perces - előadása Neil Jacobstein részéről,

a Singularity University Mesterséges Intelligencia és Robotika tanszékének elnöke a mesterséges intelligenciáról, valamint a technológia felelősségteljes használatáról beszél majd.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója szerint az infokommunikációt meghatározó nagy hajtóerők,

a közösségi megoldások, a mobilitás, az analitika, a felhőszolgáltatások és a mindenhová eljutó, mindent „látó" hálózatok (IoT)

együttműködése ugrásszerű fejlődést eredményezett számos gazdasági területen is. A vezérigazgató szernt :

Christopher Mattheisen Fotó: Mudra László - Origo

A konferencia plenáris részén előad még Georgiu Achilles is, a
CEU Business School Technológia Menedzsment és Innováció program igazgatója,

témája szó szerint húsbavágó: forradalmi technológiák bevezetése az orvostudományban.

Kettesével szedik a lépcsőket a rendkívül kreatív orvosrobotikusok, radikális változás várható a gyógyítás minden területén, ez pedig tudatos digitális szemléletet igényel majd minden pácienstől - bárhol van a világon, mondja a kutató.

Fotó: Mudra László - Origo

A délutáni tematikus ICT és technológiai szekciókban keynote előadások mellett konkrét megoldásokon keresztül mutatják be a digitalizáció előnyeit. 8 tematikus szekcióban várják az érdeklődőket a T-Systems Magyarország és a partneri ökoszisztémájához kapcsolódó vállalatok szakértői előadásaival. Az egyes szekciók fókuszába idén azokat a megoldásokat helyezik, amelyek meghatározzák egy-egy vállalat versenyképességét és működésének hatékonyságát, de bemutatják a jelen és a jövő leginkább meghatározó technológiai trendjeit is.

A délutáni szekciómunka során vitaindító elődasokat tartanak a legnagyobb hazai cégek képviselői, Keller László, az Audi Hungária Motor Kft. informatikai vezetője bevezeti hallgatóit a "smart factory"-k, azaz a termelő gyárak új generációjának világába. Egy másik szekcióban kerekasztal-beszélgetés lesz banki felsővezetők és FinTech cégvezetők között lehetséges együttműködésekről, ezekről mind beszámolunk az origo olvasóinak.

A futurisztikus JövőTérben ki is próbálhatja bárki a legújabb fejlesztéseket.

Végül egy "innovatív bemutatótérben", az úgynevezett JövőTérben interaktív szakmai bemutatókon keresztül ismerhetik meg a vendégek a nagyvállalat legújabb infokommunikációs megoldásait - kézzel fogható közelségből. Idén a dolgok internetére (Internet of Things – IoT) alapuló szolgáltatások mellett digitális városi portfóliónk újabb elemeiről, valamint a biztonságos IT-szolgáltatásokról is átfogó képet kaphatnak az érdeklődők.

Itt, az Origón folyamatosan olvashatják majd újságíróink beszámolóit a konferenciáról, több rovatunk is jelen lesz, külön szekcióban foglalkozunk a nap legfontosabb eseményeivel.