Adatokat loptak az amerikai haditengerészettől

US-ATTACKS-ENDURING FREEDOM-USS ENTERPRISE MILITARY PLANE AIRCRAFT CARRIER SOLDIER TROOPS HELMET PILOT HORIZONTAL This photo released by US Navy Visual News Service 18 October 2001 shows the crew of an E-2C Hawkeye heading in for their debrief after a fli
This photo released by US Navy Visual News Service 18 October 2001 shows the crew of an E-2C Hawkeye heading in for their debrief after a flight in support of "OPERATION ENDURING FREEDOM" on board USS Enterprise (CVN 65) 16 October. AFP PHOTO/Lance H. MAYHEEW, Jr.
Vágólapra másolva!
HP laptopon keresztül szerezhették meg több százezer jelenlegi és volt alkalmazott személyes adatait az amerikai haditengerészettől. Még nem tudni, kik voltak a támadók, az ügyet vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Több mint 130 ezer, az amerikai Egyesült Államok Haditengerészeténél (US Navy) dolgozó alkalmazott személyes adatai szivároghattak ki egy Hewlett Packard alkalmazott laptopjáról. A laptopgyártó 2013 óta partnere a US Navy-nek, ők fejlesztették üzleti hálózatukat, ami leváltotta a szervezet régebbi intranetét.

A Hewlett Packard Enterprise Services októberben értesítette a haditengerészetet arról, hogy egy vizsgálat során megállapították, 134.386 alkalmazott személyi adatát találták meg egy HP alkalmazott laptopján. Az még kérdéses, hogy az adatokat eredetileg is a laptopon tárolták és arról sikerülhetett-e megszerezni, vagy már a megszerzett adatokat őrizték azon.

Személyi azonosító számokat is elloptak a hackerek Forrás: AFP/Lance H. Mayhew, Jr.

A személyi adatok közt voltak nevek és személyi azonosító számok is, de a vizsgálat szerint azokkal eddig nem éltek vissza a támadók. A vizsgálat jelenleg is folyik, még nem tudni, hogy milyen célból és pontosan milyen módszerrel támadhatott a hacker(ek).

A kormány az elkövetkező hetekben értesíti az érintett tengerészeket. Ez már a második adatlopás ami a haditengerésettel és a HP-val kapcsolatos, 2013-ban iráni hackerek próbáltak hozzáférést szerezni a szervezet belsős hálózatához.