Saját vezérigazgatóját tiltotta le a Twitter

jack dorsey twitter
Nem tudni, mit tervez a céggel Jack Dorsey
Vágólapra másolva!
Nem lehetett elérni a Twitter-vezér hivatalos profilját, mert azt felfüggesztette a közösségi oldal. Sokan rögtön hekkertámadásra gyanakodtak, de Dorsey szerint valamilyen belsős hiba okozta a fennakadást.
Vágólapra másolva!

Kedden egy ideig elérhetetlen volt a Twitter mikroblog vezérigazgatójának fiókja, mivel azt a közösségi oldal üzenete szerint fel lett függesztve. Rögtön megindultak a találgatások, hogy vajon feltörték-e a Jack Dorsey profilját, mert nemrég a Facebook-vezér Mark Zuckerberg profiljával bizony ez történt.

Miután ismét aktívvá vált profilja, Dorsey tweetben nyugtatta le a kedélyeket, elmondása szerint

egy belsős probléma okozta a téves felfüggesztést.

Ezután rengeteg felháborodott és egyben ironikus tweetet kapott a felhasználóktól arról, hogy vajon hány hétköznapi felhasználó fiókját függeszthették még fel egy „belsős hiba" miatt, és miért tart olyan sokáig az ő esetükben a visszaállítás.

Jack Dorsey, a Twitter-vezérigazgatója Forrás: AFP/2014 Getty Images/Kimberly White

Az utóbbi időben különösen érzékeny téma a fiókok felfüggesztése és a némítás a mikroblogon. A platform még mindig keresi az aranyközéputat, miként biztosítson szólásszabadságot, és védje meg egyszerre felhasználóit az online zaklatóktól, spammerektől.

A közösségi oldalnak nem 2016 volt a legjobb éve. Részvényei 20 százalékot zuhantak év eleje óta, nemrég pedig bejelentették, hogy több száz embert fognak elbocsátani, emellett a Vine nevű videós apptól is megválik a cég.