A robbanó aksik ellenére is sokan választanák a Samsungot

samsung galaxy note 7
Október elején véget érhet a csereprogram
Vágólapra másolva!
Az amerikai vásárlókat nem különösebben hatotta meg a Samsung Galaxy Note 7 visszahívása, még mindig sokan választanának újabb terméket a dél-koreai gyártótól.
Vágólapra másolva!

A Galaxy Note 7 mobilok globális visszahívását övező botrány ellenére sem rendült meg a felhasználók Samsungba vetett bizalma, derül ki a Reuters és az Ipsos által készített felmérésből. A Samsung-felhasználók legalább annyira lojálisak a márkával szemben, mint az Apple felhasználói – legalábbis a felmérés során kérdezett amerikaiak.

A dél-koreai gyártó

októberben végleg felfüggesztette a Galaxy Note 7 gyártását,

miután a töltéskor túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek.

A felmérés során kiderült, hogy akik tudtak a visszahívásról, ugyanannyira érdeklődtek a cég termékei iránt, mint azok, akik nem. A visszahívási programról tudó felhasználók 27 százaléka válaszolta azt, hogy először a Samsung telefonjai közt nézne körül, ha új készüléket vásárolna. A csereprogramról nem tudó felhasználók közül négyből egy tenne így, az arány ugyanaz.

Samsung Galaxy Note 7 Forrás: AFP/2016 Getty Images/George Frey

A Samsung vásárlói emellett lojálisak maradtak, a jelenlegi Samsung-felhasználók 91 százaléka vásárolna újabb Samsung telefont. Az iPhone-tulajdonosok esetében 92 százalék választana ismét iPhone-t.

Ennek ellenére nem teljesen tiszta, hogy a botrány milyen nyomot hagyott a felhasználókban, mivel a felmérés csak azt vizsgálta, hogy a fogyasztók mennyire hajlandók a történtek után is a Samsung mellett dönteni, és nem azt, hogy a visszahívási program közvetlenül miként befolyásolja a döntéseiket.