Supermant csinál belőlünk a Google

google earth vr
Vágólapra másolva!
Virtuálisvalóság-appot kapott a Google Föld, de a 360 fokos felvételekben való elmerülést egyelőre csak egy HTC Vive headsettel élhetjük át.
Vágólapra másolva!

A Google bejelentette a Google Föld VR-t, a Google Föld azon verzióját, amit már nem csak 2D-ben nézegethet a felhasználó. Ha van hozzá egy sisakja, azon keresztül használva az appot bejárhatja a világot – legalábbis azokat a területeket, amelyeket eddig elkészített a cég.

A felvételeket madártávlatból lehet nézni, azért olyan részletekre még nem volt ideje a keresőóriásnak, hogy lemodellezze és bejárhatóvá tegye mondjuk a kedvenc fánkozónkat. Jelenleg kirándulást tehetünk olyan látványos helyeken, mint a Grand Canyon, az Alpok, Manhattan városa, vagy az Amazonas. Az élmény leginkább arra hasonlít, mikor valaki Superman bőrébe bújva repül a világ felett.

Az alkalmazás egyelőre csak HTC Vive headsetjével kompatibilis, később más eszközök is kapnak támogatást, minden bizonnyal a Google saját sisakjával, a Daydream View-val is használható lesz. Az app ingyen letölthető a Steam Áruházból.

A Google idén egyre több fejlesztést mutat be a virtuális valósághoz, nemrég mutatták meg teljes egészében saját VR-szemüvegüket, és megjelent a Google Daydream VR-platform is, először a Google Pixel okostelefonokra.