Okosszemüvegen dolgozik az Apple

google glass szemüveg sisak virtuális valóság kiterjesztett vr ar
Vágólapra másolva!
Kiterjesztettvalóság-hardverrel készülhet az Apple, de ebből jövőre még aligha látunk valamit. Egy Google Glassre hasonlító, iPhone-nal működő okosszemüvegben gondolkodnak, ami különféle információkat jelenítene meg a felhasználó szeme előtt.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg forrásai szerint az Apple egy még igencsak korai fázisban létező okosszemüvegen dolgozik. A szemüveg a cég első olyan típusú terméke lenne, amit a Google gründolt először a Google Glass-szel. Ahogy a keresőóriás kütyüje, ez is

mindenféle információkat jelenítene meg viselője szeme előtt a kiterjesztett valóságban,

mint a Microsoft HoloLens.

A termék egyelőre „korai terméktesztelési fázisban" van, állítják a belsős források. Nem építenének bele elektronikát, így sikerülne lefaragni súlyából, helyette egy iPhone-hoz kapcsolódna vezeték nélküli technológiával, és a telefon végezné el a számítási feladatokat.

Bár a Google Glass elhasalt, az okosszemüvegere még lehet igény Forrás: AFP/Ole Spata

A meghatározó komponens a kijelző lesz. Itt jön képbe, hogy az Apple új optikai partnere Carl Zeiss gyártó lehet, akik a Zeiss Smart Optics lencséket gyártják - állította múlt héten Robert Scoble vállalkozó egy Facebook posztban, hivatkozva a Zeisshez közel álló forrásaira. A Zeiss nem kommentálta a partnerségre vonatkozó híreket.

További beszédes információ, hogy az Apple nemrég vásárolta fel a kiterjesztett valósággal (AR) foglalkozó Metaio nevű céget. A Metaio CEO-ja, Thomas Alt is befektetőként van feltüntetve egy olyan szemüvegről szóló szabadalomban, amit a Carl Zeiss nyújtott be.

Tim Cook pedig nagy reményeket fűz a kiterjesztett valósághoz, és valószínűleg inkább ezen a területen törne be a cég, mintsem a virtuális valóság piacán. Cook múlt hónapban elmondta Utahban, hogy szerinte a fejlődő országok népességének is nagyrésze fogja használni napi szinten a technológiát,

az olyan hétköznapi dolog lesz, mint a napi háromszori étkezés.

Az Apple okosszemüvege legkorábban 2018-ban mutathatják be, ha valóban lesz belőle valami.