Letették a Telekom új székházának alapkövét

telekom székház látványterv
A székház látványterve
Vágólapra másolva!
Ünnepélyes keretek között tették le a Magyar Telekom székház alapkövét, ami az ország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodaháza lesz.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével ünnepélyes keretek között tették le a Magyar Telekom székház alapkövét. Az eseményen részt vett továbbá Noah Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója

Balról jobbra: Noah M. Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója; Schőmer Norbert, WING Zrt. vezérigazgató-helyettes; Christopher Mattheisen, Magyar Telekom vezérigazgató; Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter Fotó: Polyák Attila - Origo

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója az ünnepélyes megnyitón elmondta:

A jövő munkahelyét szeretnénk megteremteni, ami egyaránt épül nekünk, az infokommunikáció világában már sokat látott embereknek, de a jövő munkavállalóinak is." A székház a WING Zrt. tulajdonában áll, és a vállalat beruházásában valósul meg.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója - További képekért kattintson! Fotó: Polyák Attila - Origo

Az 58.000 négyzetméter alapterületű, a fenntarthatóság jegyében épülő új székház tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek az energiatakarékos berendezésre és az egészséges munkakörnyezet biztosítására.

A projekt várhatóan 2018 második felében zárul le, eddigre készül el az épület.

Így fog kinézni az irodaház a látványterv szerint Forrás: Telekom

A Könyves Kálmán körúton felépülő építmény külsőre XXI. századi hangulatot, dinamizmust és erőt sugároz majd a látványtervek alapján, emellett a belsőépítészeti kialakítás a legmodernebb HR és informatikai trendek alapján történik majd.

A legfelső emeleten épül fitnesz-wellness központ, 200 méteres kültéri futópálya, és egy belső zöld kert is.

A Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton zajlik az építkezés Fotó: Polyák Attila - Origo

Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, több mint 300 kerékpár biztonságos elhelyezésére alkalmas biciklitároló, illetve egy 300 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben

további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre piaci bérbeadás céljára.

A Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A finanszírozó banki konzorcium tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat pedig a Market Építő végzi.