Tízezer alatt vehet négymagos miniszámítógépet

orange pi mini pc
Az Orange Pi PC 2
Vágólapra másolva!
Mindössze 20 dollárba kerül az Orange Pi PC 2 miniszámítógép, ami négymagos processzorral és erősebb hardverrel próbálja felvenni a versenyt a málnás konkurenssel. 
Vágólapra másolva!

Az Orange Pi nevű cég az olyan miniszámítógépek készítőivel próbálja felvenni a versenyt, mint a Raspberry Pi vagy a Banana Pi, és erre nem csak a neve utal. Legújabb lapkájuk, a PC 2 képes futtatni az Android 4.4, Debian Linux, valamint a Banana Pi és a Raspberry PI rendszereit is.

A kompakt kis lapkán egy négymagos, 64-bites Cortex-A53 processzor, és nagyteljesítményű hatmagos Mali450 GPU dolgozik. Ehhez egy gigabájtnyi DDR3 memória társul.

Van Gigabit Ethernet csatlakozó, és HDMI kimenet is, emellett három USB 2.0 portra, és egy USB 2.0 OTG portra lehet csatlakoztatni a kábeleket. Építettek bele mikrofont és infravörös érzékelőt is.

Az Orange Pi PC 2 Forrás: Orange Pi

A felhasználási mód csak a felhasználón múlik: ahogy láthattuk eddig a Raspberry PI esetében is, főleg a hobbibarkácsolók körében terjedt el a minigépek használata. Lehet belőle építeni akár játékkonzolt, médiaszervert. Mérete 85x55 milliméter, így könnyen beépíthető a különféle kütyükbe.

A kütyüt az Aliexpress oldaláról lehet megrendelni.