Hackerek bénították meg a WikiLeakst

julian assange wikileaks
Julian Assange, a WikiLeaks alapítója
Vágólapra másolva!
Masszív túlterheléses támadással állították le a WikiLeakst, miután újabb e-maileket hoztak nyilvánosságra a demokratáktól. Nem sokkal később a Twitter is leállt, ezt az Anonymous hacktivista csoport vállalta magára. 
Vágólapra másolva!

A WikiLeaks két nappal a választás előtt dobott be újabb, a demokratáktól megszerzett e-maileket. 8000 új üzenet került fel az oldalra, de már összesen több mint 50 ezer e-mailt tettek közzé a bizottság kulcsembereitől, például Hillary Clinton kampányfőnökétől, John Podestától.

Hétfő reggel a WikiLeaks a Twitteren jelentette be, hogy az oldalt masszív túlterheléses (DoS) támadással bénították meg ismeretlen támadók, nem sokkal az újabb levelek közzététele után.

Miután ezt közölték, a Twitter szolgáltatása is akadozni kezdett, volt, ahol fél órán keresztül nem lehetett elérni a mikroblogot. A downdetector szerint közel három órán keresztül tapasztaltak problémákat a világ minden tájáról, de főleg az USA és Japán területén.

Ezután a WikiLeaks a Facebookra posztolt: „Még mindig DoS támadás alatt állnak az e-maileket tartalmazó szervereink, és úgy tűnik, hogy a Twitter is leállt, de nem tudjuk megerősíteni, hogy ez összefüggésben lenne velünk."

Sok felhasználó rögtön összekötötte a két esetet, de jelenleg úgy tűnik, nem kapcsolódnak össze.

A netezők rögtön posztolni kezdték, hogy valaki azt akarja, ne derüljön ki az igazság, ezért támadták meg a Twittert is,

és valószínűleg globális cenzúrát akarnak gyakorolni a támadók.

Később a Twitter ellen indított támadást az Anonymous hacktivista csoport vállalta magára.