Budapesten teszik le egy jobb világ alapköveit az IT-pápák

fatal error blue death
Az emberiség legsúlyosabb problémáira megoldóképletet írni - ez a feladat
Vágólapra másolva!
A jövő kihívásainak megoldására nemzetközi innovátorcsapatot hívott össze Budapesten az IT Services Hungary. A világ különböző pontjairól Magyarországra érkezett innovátorok három napon át azon dolgoznak majd, hogy digitális megoldási javaslatot tegyenek az emberiség előtt álló nagy kihívások megoldására. A november 7–9. között Budapesten megrendezendő Innovation Boot Camp tehát csatasorba rendezi az innovatív agyakat, egy békés cél érdekében.
Vágólapra másolva!
Az emberiség legsúlyosabb problémáira megoldóképletet írni – ez a feladat Forrás: Origo

A megoldásra váró problémát az ENSZ által kitűzött 17 fenntartható fejlődési cél közül választják ki, a megszületett ötlet kidolgozását és megvalósítását hazai szakembergárdával segíti majd az ITSH. Az Innovation Boot Camp célja bemutatni, hogy Magyarország, illetve az itthon dolgozó magasan képzett munkaerő tevékenyen részt tud venni a világ jobbá tételében.

Hogyan segíthetnek a digitális megoldások elérhetőbbé tenni az egészségügyi ellátást világszerte, hogyan lehetne online eszközök segítségével felkarolni a fiatal tehetségeket a közoktatásban, milyen alkalmazások könnyíthetnek a kkv-k napi üzletmenetén?

Néhány olyan téma, melyeket november 7–9. között Budapesten érinthetnek majd a világ különböző pontjairól érkező, valamint magyar innovátorok a háromnapos Innovation Boot Camp során. Az IT Services Hungary (ITSH) által a magyarországi jelenlétének tizedik évfordulója alkalmából meghirdetett kezdeményezés célja, hogy külföldi és hazai innovátorok bevonásával

Magyarországon találjanak ki egy olyan digitális megoldást, amely segíthet megoldani egy globális problémát.

A legnagyobb ENSZ-célkitűzések infografikán Forrás: Origo

A diskurzusban olyan innovátorok engednek majd bepillantást egyedi látásmódjukba, mint

Dave Hakkens feltaláló, a Phonebloks megalkotója vagy Sakthy Selvakumaran építőmérnök

aki innovatív megoldásaival nagy sikereket ért el az afrikai vízellátási problémák megoldásában, de tiszteletét teszi a rendezvényen

Kees Plattel is, aki az Achtung! ügynökség kreatív technológusaként olyan ügyfelek számára szállít kreatív megoldásokat, mint a Google, a Volkswagen és a Philips.

A nemzetközi vendégek mellett az innovatív megoldások hazai reménységei is ott lesznek, többek között

Haidegger Tamás, aki orvostechnikával és sebészrobotikával foglalkozik, illetve Cseh József feltaláló/mérnök, aki a FUTI energiatermelő térburkoló elem megalkotásával hívta fel magára a figyelmet.

Forrás: ITSH

– emelte ki Christopher Wilson.

Szerda 17 órától akár ön is bepillanthat az Innovation Boot Camp kulisszái mögé, és élőben találkozhat az innovátorok csapatával, többek közt Jason Romeyko világhírű reklámguruval, Sakthy Selvakumaran földrengésbiztos épületeket tervező mérnökkel, Dave Hakkens formatervezővel vagy Haidegger Tamás sebészrobotikával foglalkozó szakemberrel. Helyszín: A Doboz (1072, Klauzál utca 10.), a szervezők várják az érdeklődőket, akár IT-guruk, akár nem.

A cikk megjelenését támogatta a IT Services Hungary Kft.