Összehajtható iPhone-on dolgozhat az Apple

apple logo
(FILES) This file photo taken on June 13, 2016 shows the Apple logo is displayed on a screen at Apple's annual Worldwide Developers Conference presentation at the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, California. US stocks dropped early October 26, 2016, with Apple falling about 4 percent after posting an earnings decline due to falling iPhone sales. Apple earnings plunged 19 percent in the fourth quarter to $9 billion, pushing shares lower for the world's biggest company by market capitalization. / AFP PHOTO / GABRIELLE LURIE
Vágólapra másolva!
Az Apple egy olyan szabadalmat védetett le, amely alapján arra lehet következtetni, hogy összehajtható telefonról álmodik a cég. 
Vágólapra másolva!

Az Apple két hónapja mutatta be az iPhone 7-et, ami a visszajelzések alapján bár remek mobil lett, dizájn terén mégsem különbözik eléggé a 6S-től. Egy szabadalom viszont arról árulkodik, hogy a jövőben érdekes fordulatot vehet az iPhone-ok formavilága, bár nem csak szigorúan telefonra kell gondolni.

A szabadalmi dokumentumban ugyan egy telefonra emlékeztető, összehajtható készülék látható, az „általánosságban kapcsolódik olyan elektronikai eszközökhöz, amelyek hajlítható részekkel rendelkeznek". Hogy ez nem pillanatnyi fellángolás, bizonyítja, hogy már 2013 óta próbálják levédeni az ötletet, egészen eddig sikertelenül.

Nem csak mobilhoz lenne hasznos a szén nanocső Forrás: U.S. Patent and Trademark Office

A szabadalom egészen pontosan szén nanocsövekből összeállított nyomtatott áramkörökről szól, amiket nem csak telefonhoz, de laptopokhoz, okoskiegészítőkhöz, és táblagépekhez is fel lehet használni. A lényeg, hogy a készülékek összehajtható részénél alkalmaznák, mert nem csak vezetőképesek, de rendkívül strapabírók is.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy mikor, és egyáltalán valóban megvalósul-e. Sok esetben még egy ideig várni kell erre, de az Apple számos olyan szabadalmat bejegyzett, ami végül sosem valósult meg.