Három magyar startup is ott lehet a legnagyobb kütyüexpón

asia ces 2015
Visitors take selfies in front of a signboard of CES during the CES (Consumer Electronics Show) Asia in Shanghai, China, 25 May 2015. The inaugural Asian version of the US-based Consumer Electronics Show opened at the Shanghai New International Expo Center on Monday (25 May 2015). The exhibition will feature more than 200 exhibitors from 16 countries, seven keynote speeches and three days of conference sessions before closing on Wednesday. It is "the premiere event for the consumer technology industry and will mark many firsts in the trade show history," according to organizers. "CES (Consumer Electronics Show) Asia is the most important Asian and industry event launch this year. We expect announcements, innovative exhibits and big ideas for the future of technology, reinforcing the show as a major gateway to the influential Asian market place," said Gary Shapiro, president and CEO of the Consumer Electronics Association. "We created CES Asia as a platform for companies to display products and discuss ideas from across the consumer technology ecosystem, from the Internet of Things and connectivity to 3D printing, robotics, wearables and more."
Vágólapra másolva!
Ötvenedik alkalommal rendezik meg jövőre a legfrissebb technológiai újdonságokat felvonultató CES-t. Ezúttal az önvezető autók, a mesterséges intelligencia, illetve a virtuális valóság lesznek a húzótémák. A seregszemlén 600 startup, az InnoTrade programnak köszönhetően köztük három magyar vállalkozás is bemutatkozhat.
Vágólapra másolva!

A CES (Consumer Electronics Show) az év legfontosabb technológiai eseménye. A több mint 220 ezer négyzetméternyi kiállítási területen megrendezett tech show-n rengeteg nagyvállalat, illetve startup mutatja be legújabb fejlesztéseit.

Számos óriáscég szintén a CES-en rántja le a leplet az év meghatározó trendjeiről, többek között a Ford, a Nissan, az NVIDIA, vagy az Under Armour vezérigazgatói is vitaindító előadást tartanak.

Az amerikaiak önvezető autóra váltanának

Az eseményen a világ legnagyobb autógyárai is részt vesznek, az önvezető technológia külön, több ezer négyzetméteres kiállítóteret kap. Itt olyan cégek mutatják majd be legfrissebb innovációikat, mint a General Motors, vagy a Tesla egyik legfőbb kihívójának számító Faraday Future.

A téma fontosságát az is jelzi, hogy a CES-t szervező CTA (Amerikai Fogyasztói Technológiai Szövetség) a közelmúltban reprezentatív kutatást végzett az amerikai autótulajdonosok körében. Ennek eredménye azt mutatja, hogy

az autóvezetők közel kétharmada lecserélné járművét

önvezető gépkocsira.

Fontos szerepet kapnak az önjárók Forrás: Volvo

A felmérésben résztvevők leginkább a balesetek számának – és ezzel a biztosítási díjak – drasztikus csökkenését, illetve a testi fogyatékkal élők mobilitási lehetőségeinek kiszélesítését várják a technológia elterjedéséről.

Három magyar startup is bemutatkozhat

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programja keretében

három magyar korai fázisú vállalkozás is bemutatkozhat.

Jövőre rekordszámú, összesen 600 startup állít majd ki a világ minden tájáról. A rendezvényen résztvevő startupok 2012 óta összesen 1 milliárd dollárnyi befektetést gyűjtöttek össze.

2016 januárban a Kereskedőház jóvoltából vett részt a magyar Brewie a Las Vegas-i óriásrendezvényen, ahol összesen közel 15 millió forint (50.000 dollár) értékben kötöttek előértékesítési megállapodásokat automata házi sörfőző készülékükre.

Pál Marcell és Tél András, a Brewie alapítói Forrás: Origo

A hazai startupok 2016. november 25-ig az www.innotradeprogram.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek. A szakmai zsűri által kiválasztott három résztvevő cég számára a program a belépőjegyet és a kiállítási helyet biztosítja.

A CES-en az önvezető autók és korai fázisú vállalkozások mellett többek között a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság, a sport technológia illetve a videojátékok kapnak még kiemelt figyelmet.