Kevesebb munkát ígér a Microsoft új szolgáltatása

microsoft flow
Vágólapra másolva!
A különféle felhőalapú szolgáltatások műveleteit segít automatizálni a Microsoft Flow, ami a béta után most nyilvánosan is elérhetővé vált.
Vágólapra másolva!

Bárki számára elérhetővé vált a Microsoft Flow nevű szolgáltatása, ami április óta béta verzióban érhető el. A Flow az IFTTT nevű ingyenes szolgáltatásra hajaz, amivel bármilyen webes szolgáltatásban feltételeket, szabályokat és műveleteket lehet meghatározni.

A felhasználó megszabhatja, az adott szolgáltatás milyen műveletet vagy műveleteket hajtson végre, ha bizonyos feltétel, vagy feltételek teljesülnek.

A Flow-al olyan felhős üzleti szolgáltatásokat lehet összekapcsolni, mint a Slack, a G Suite, a Twitter, az Office 365, vagy a Dynamics 365. Lényege, hogy egy bizonyos akció végrehajtása után magától történik egy másik. Például ha feltöltünk egy fotót Dropboxba, utána azt elküldhetjük magunknak e-mailben.

Az IFTTT-vel ellenben nem csak két akció összefűzésére van lehetőség, a Flowban több művelet fűzhető össze egy folyamattá. Például ha egy bizonyos kulcsszót tartalmazó posztot teszünk közzé Twitteren, a kulcsszó egyben aktivál egy értesítést, és emellett e-mailt is küld, azokra nem kell két külön szabályt készíteni. A legáltalánosabb folyamatok beállításához

sablonokat is igénybe lehet venni.

Hátránya a konkurenssel szemben, hogy kevesebb külső fejlesztésű appal kompatibilis, mindössze 58 alkalmazást támogat az IFTTT által támogatott 366 appal szemben.

Pár sablon a legalapvetőbb műveletek összefűzésére Forrás: Origo

A publikus megjelenéssel együtt a rendszeradminisztrátorok korlátozhatják azt is, hogy mely appok és szolgáltatásokat használhat a cég, akár régiónként eltérően más eszköztárból.

A Microsoft Flow ingyen letölthető, de 5 dolláros havidíj fejében használható akkor, ha rendszeresen, nagyobb vállalat használná. Az ingyenes csomag esetében havonta 750 műveletet lehet csak felhasználni.