Szeretném azt hinni, hogy elviselhető főnök vagyok

facebook like virag
Vágólapra másolva!
Az Így dolgoztok ti keretében a hazai techszférában dolgozókat faggatjuk arról, hogyan is telik egy munkanapjuk, és hogyan jutottak el odáig, ahol most vannak. A héten Forgács Mariann, a Be Social alapítója mesélt arról, mit csinál, hogyan és miért.
Vágólapra másolva!

Mi a jelenlegi munkád?

A Be Social ügyvezetője vagyok.

Hogyan dolgozol?

Naponta 6-8 órát az irodában vagyok a kollégáimmal, de gyakorlatilag ahol van internet, onnan tudok dolgozni.

Milyen telefonod van?

Rozéarany színű iPhone 6s, és AppleWatch.

Milyen gépet használsz?

Macbook Pro.

Mit csinálsz egy munkanapod során?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nagyon szeretem a munkám, ezért az sem unalmas vagy egyhangú, ha többnyire a kollégákkal és a partnerekkel meetingelek a munkanapjaim során.

Honnan jött az ötlet, és hozzá a bátorság, hogy belevágjatok a Be Social-be, és a saját utatokon járjatok?

A Be Socialt 2010-ben hoztuk létre, abban az évben, amikor már több regisztrált felhasználó volt Facebookon, mint iWiWen.

Akkor még leginkább a kkv-k voltak nyitottak az új csatorna irányába,

ezért kezdetben velük dolgoztunk.

A Facebook rajongói oldalakat kezeli a cég Forrás: Origo

Amikor elkezdtünk ezzel foglalkozni, nem gondoltam volna, hogy eddig jutunk néhány év alatt. Ma pedig már egy 36 fős csapat dolgozik többek között a Coca-Cola-nak, az IKEA-nak, a Media Marktnak, az Avonnak, a Penny Marketnek, a Picknek, a Herznek.

Szerintem ehhez bátorság kellett, szorgalom, és hit abban, hogy igazán jó dolgot hozunk össze.

Már 5 országban dolgoztatok. Hogyan történt a nemzetközi piacra lépés?

Amikor elkeztünk nemzetközi partnerekkel dolgozni, akkor a központilag kapott anyagok (posztok) adaptálása mellett egy idő után a mi tartalmaink is megjelentek más országokban. Emellett egy-egy alkalmazás hazai sikere után szerencsére gyakori, hogy több országban is futtatnunk kell apróbb módosításokkal ugyanazt az applikációt.

Mi volt a legnagyobb kihívás a cég elmúlt 7 évében?

Számomra a legnagyobb kihívás és egyben cél is, hogy olyan cégünk és csapatunk legyen, akikkel a partnerek szeretnek együtt dolgozni, a kollégák sem csak munkahelyként tekintenek rá.

Forgács Mariann, a Be Social ügyvezető igazgatója Forrás: Origo

Milyen applikációk és szoftverek nélkül nem tudsz élni?

A telefonom, a laptopom és az órám nélkül. A telefonomon leginkább a levelezőt, Facebookot (Pages, Groups, Adverts), Instagramot, Swarmot, képszerkesztőket és időjárás appot használok.

A techszférán belül mi izgat jelenleg a legjobban?

Az elektromos autók, önjáró autók nagyon érdekelnek. Emellett, bár teljesen más világ,

megszállottan használom a különböző időjárás appokat.

Mi a legjobb időbeosztási tipped?

Szerintem azok a feladatok, amelyek valamiért távolabb állnak tőlem, jó ha a lista elejére kerülnek, mert ha ezeket elvégeztem, még nagyobb lendülettel és lelkesedéssel tudok azokkal foglalkozni, amelyek közelebb állnak hozzám.

Hogyan követed a feladataidat?

Google Naptárban vezetem a találkozókat és meetingeket, de ha egy feladat igazán fontos vagy rövid a határidő, az is bekerül ide. Emellett Evernote-ot használok még.

Milyen főnök vagy?

Szerintem mindenkinek van/volt az életében olyan főnöke, aki rossz példaként szolgált. Én is tanultam ebből, és

Kétségtelen hogy maximalista vagyok, de emellett szerintem következetes is. Egyébként érdemes lenne erről megkérdezni a kollégáimat, akik tavaly készítettek egy ilyen fotót:

A Forgács Mariannról kollégái által készített kép. Forrás: Origo


Mi volt a leghasznosabb szakmádba vágó könyv, és mit olvasol most?

Bár nem feltétlenül szakmai könyv, de Sheryl Sandberg: Lean in könyve nagyon komoly hatással volt rám, akárcsak Shonda Rhimes: My year of saying yes to everything TED-beszéde. A szabadidőmben ritkábban olvasok szakmai könyvet, ilyenkor próbálok kikapcsolni.

Az elmúlt időszakban úgy alakult, hogy kicsit több időm jutott az olvasásra, így Fredrik Backman könyveit, a Dán lányt, és többek között Michel Houellebecq több könyvét olvastam. Most fejezem be A lány hét névvel című könyvet, a következő pedig a Lesz ez még így se - A 83 és 1/4 éves Hendrik Groen titkos naplója című könyv lesz.

Mik azok az oldalak, amiket rendszeresen nézel?

A saját blogjaink (Be Social blog, Marketingmorzsák), Mashable és minden ami a Facebook hírfolyamomban érdekes tartalomnak tűnik.

Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

Kinek a válaszait szeretnéd itt olvasni?

Buza Kriszta.