Minden második készüléken iOS 10 fut

apple wwdc 2016 ios10
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 13: Eddy Cue, Apple senior vice president of internet software and services, helps introduce the new iOS software at an Apple event at the Worldwide Developer's Conference on June 13, 2016 in San Francisco, California. Thousands of people have shown up to hear about Apple's latest updates. Andrew Burton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ameddig az Android Nougatot még alig pár típusú eszközre telepítették fel, addig az iOS 10 már a kompatibilis eszközök felén fut. Az adoptáció nagyon lendületes, bár egy kicsit elmarad a tavalyi nagy szoftverfrissítés tempójától.
Vágólapra másolva!

Közel ötven százalékos részesedést szerzett már az iOS 10 a kompatibilis eszközökön, pedig még csak bő két hete érhető el a végleges verzió. Az első kiadás óta már több frissítés is érkezett a rendszerhez, ami stabilabbá és gyorsabbá tette, olyannyira, hogy elvileg a legújabb kimutatások szerint az Android Nougathoz képest jóval kevesebbszer fagy le az új iOS.

A Mixpanel folyamatosan monitorozza az Apple rendszerének adoptálását, a legújabb becslések szerint valahol

43-49 százaléknál jár a rendszer,

tehát a 10-es verzióval kompatibilis iPhone-ok és iPadek tulajdonosai egyre nagyobb számban adják be a derekukat az újdonságoknak. Ez a szám szeptember 17 és 20 között még 32 százalék volt.

Volt, hogy a becslések szerint már az 50 százalékot is átlépte az iOS 10 Forrás: Mixpanel

Az Apple-nek nagy előnye, hogy

nincs szüksége a szolgáltatókra vagy harmadik féltől származó fejlesztőkre,

mind az Androidnak, így bármikor kiadhatják az új változatot, amit minden arra érdemes eszköz azonnal megkap. A cégnek ráadásul sokkal kevesebb típusú kütyüt kell számba vennie, az pedig nagyszerű hír, hogy még a négyéves iPhone 5-re is feltelepíthető az iOS 10.

Nem meglepő mód az iOS 10 mellett az iOS 9-nek van a második legnagyobb szelete, körülbelül hasonló a két rendszer részesedése, a régebbi verziók pedig mindössze öt százalékot tesznek ki. Az Apple-nek persze célja, hogy a tavalyi szoftver eredményeit elérje, amikor tíz készülékből kilencen a legújabb iOS futott.

Az iPhone 7 Pluson már az iOS 10 dolgozik. De sok más készüléken is... Forrás: Origo

Fontos viszont kiemelni, hogy a Mixpanel kimutatásai nem hivatalosak, nem utolsósorban pedig folyamatosan változnak, százalékos eltérések tapasztalhatók pár óra alatt.

Frissíteni persze sosem árt, az iOS 10-ben például fejlettebbek lettek az értesítések, megjelentek a zárolt képernyős widgetek, még bővebb lett a 3D Touch integrációja, az iMessage pedig értékes funkciókkal gazdagodott.