Többször fagy az új Android, mint az iOS 10

android N
A nugát tűnt a legjobb választásnak
Vágólapra másolva!
Az Android és az iOS már évek óta hatalmas csatát vív egymással. Egy teszt során most kiderült, hogy a zöldrobotos szoftver kevésbé működik stabilan, mint az almás cég operációs rendszere.
Vágólapra másolva!

Az Android 7.0 (Nougat) rendszer felhasználói csalódni fognak, legalábbis ami az alkalmazások működésének stabilitását illeti. Az Apteligent elemzőcég legújabb jelentése szerint ugyanis a legújabb Android két és félszer több esetben fagyott le, mint az iOS 10. A kimutatás ezen része az internetes problémákra utal, amikor az applikációknak nehézséget okoz kommunikálni a felhőben tárolt adatokkal.

Ha nem az internetes probémákra helyezte a hangsúlyt a cég, akkor is rosszabbul teljesített az Android, hiszen

az iOS 10 4,1 százalékos hibahatára mellett a Nougat 6,4 százalékot tudott felmutatni.

Az iOS 10 gyorsabb ütemben terjed az Android 7.0-nál Forrás: Apteligent

A Nougat ráadásul elődjének, a Marshmallow-nak is csak árnyékában fér meg, a

legalábbis az Apteligent szerint.

Az Android 7.0 ráadásul meglehetősen lassú ütemben terjed, arra sem lehet büszke a Google, hogy a Marshmallow csak az egyharmados részesedésért küzdött, az eddigi legédesebb szoftver viszont még ennél is rosszabb helyzetben van:

a kompatibilis eszközök mindössze 0,2 százalékán fut.

Ez többek között annak is köszönhető, hogy egyelőre még alig van olyan eszköz forgalomban, amire telepítették vagy kiadták volna a szoftverfrissítést.

A Marshmallow jóval megbízhatóbb társainál Forrás: Apteligent

Akad azért jó hír is, hiszen az első verzió publikálása óta

jelentősen javított a stabilitáson a Google,

tehát látszik, hogy a szoftvermérnökök lázasan dolgoznak a háttérben, ám az iOS 10 legyűréséhez még az eddigieknél is jobban fel kell kötni a gatyájukat, pláne úgy, hogy az Apple sem ül ölbe tett kézzel.

Mondjuk arról sem szabad megfeledkezni, hogy az iOS 10 elég sok eszközt tett majdnem használhatatlanná, amikor először lehetett installálni pár héttel ezelőtt, szóval az Apple is bőven tud hibázni.