Milliomos fejlesztő pénzelte a Trump-párti mémkampányt

Palmer Luckey, co-founder of Oculus VR
Vágólapra másolva!
A 24 éves Palmer Luckey két évvel ezelőtt adta el az Oculus Riftet gyártó cégét a Facebooknak, és a nagyjából 700 millió dolláros vagyonnal rendelkező férfiról most kiderült, hogy a pénzéből szívesen áldozott a Hillary Clintont rossz fényben feltüntető, mocskolódó kampányokra.
Vágólapra másolva!

Az Oculus Rift névre keresztelt virtuálisvalóság-szemüveg eladásából meggazdagodott Palmer Luckey ugyan hivatalosan nem köthető a Donald Trump-kampányhoz, de a republikánus jelöltet nyíltan támogató, non-profit szervezetként bejegyzett Nimble Americát tömte ki jelentős összegekkel.

A Hillary Clintont rengeteg mocskolódó mémmel támadó társaság alapítói még igazgatóhelyettessé is kinevezték Palmert, aki a csoporttól kapott hozzáféréssel, NimbleRichMan nicknévvel posztolt a Redditen a Nimble America nevében.

A 22 évesen milliomossá vált Palmer Luckey jó heccnek tartja, hogy jelentős összegekkel támogatta a Clintont lejárató kampányokat Forrás: YouTube

A szervezet, és az általuk pénzelt hivatásos trollok viszont nemcsak az interneten voltak aktívak, hozzájuk köthető az a Pittsburgh-i plakátkampány is, amin egy felfújt fejű Hillary Clinton karikatúra hirdette, hogy a demokraták jelöltje „túl nagy a börtönhöz".

Palmer Luckey a The Daily Bestnek elismerte, hogy támogatta a nem túl kifinomult eszközeiről elhíresült szervezetet, de saját bevallása szerint nem vette túl komolyan a dolgot. „A pénz nekem nem számít. Az egész csak jópofa szórakozásnak tűnt." – nyilatkozta az Oculus Rift feltalálója.