Közös kutatás-fejlesztési központot nyit a Huawei és a Leica

huawei p9 leica
Vágólapra másolva!
Optikai rendszerek, számítógépes képalkotás, virtuális és kiterjesztett valóság - ezekkel kapcsolatban végeznek majd kutatásukat az új központban.
Vágólapra másolva!

Az új laborban elsősorban az optikai rendszerek és szoftveralapú technológiák területén végeznek további fejlesztéseket, amelyek célja, hogy a fotográfiai és mobileszköz alkalmazások széles körében biztosítanak jobb képminőséget. A Leica székhelyén, a németországi Wetzlarban épülő központban emellett a számítógépes képalkotás, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság területén is végeznek majd fejlesztéseket. A tervek szerint a két vállalat a jövőben német és nemzetközi egyetemekkel, illetve kutatóintézetekkel is együtt dolgozik majd. (A Huaweinek Magyarországon a győri egyetemmel van szoros kapcsolata.)

Forrás: Origo

A Leica és a Huawei idén februárban jelentette be, hogy hosszú távú együttműködést kötöttek. Áprilisban mutatták be az azóta többszörös díjnyertes P9 és P9 Plus okostelefonokat dual kamerával, amelyet közösen tervezett a két cég.

A most bejelentett központ a német Max Berekről (1886 – 1949), az első Leica lencsék megalkotójáról és a mikroszkópia úttörőjéről kapta nevét. Berek tervezte meg az Oskar Barnack által 1925-ben kifejlesztett legendás 35 mm-es kisfilmes fényképezőgép lencséjét. A 35 mm-es filmformátum a mai napig a mozgófilm és fényképezés legelterjedtebb formátuma.