Virtuális valósággal ösztönöz utazásra a Sygic

sygic travel vr virtuális valóság alkalmazás program utazás város
Ilyen a Travel VR program felülete
Vágólapra másolva!
Megjelent a Sygic nevű virtuálisvalóság-alkalmazás, mely még elindulás előtt sikerül feltérképezni az úti célt, vagy éppen kiválasztani azt. Ez az első virtuális valóságot nyújtó utazási alkalmazás.
Vágólapra másolva!

A virtuális valóság új kapukat nyit meg a felhasználók előtt, folyamatosan jönnek az újabbnál újabb remek ötletek. A legújabb produktum a Sygic fejlesztőinek munkáját dicséri, a Travel VR nevű utazási alkalmazás az Oculus áruházából érhető el.

Az applikáció Samsung Gear VR headsettel működik. Ezek segítségével

bárki virtuálisan körbejárhatja, megismerheti a világ számos közkedvelt helyszínét.

A cél, hogy az utazás előtt állók megismerhessék a potenciális úti célokat, arról virtuálisvalóság-képeket, 360 fokos videókat nézhetnek. Ez alapján könnyebb dönteni, hogy az éjszaka óránként szikrázó Eiffel-torony, Belgium középkort idéző építményei, vagy éppen a Big Ben lesz-e az állomás.

Ilyen a Travel VR program felülete Forrás: Sygic

Az összes felvételt egy professzionális Sygic-utazó készítette a cég megbízásából, hogy élményeit 360°-os virtuális valóság formájában ossza meg a felhasználókkal. A vállalat célja, hogy egy éven belül több ezer virtuálisvalóság-felvételből álló könyvtárat hozzon létre a világ legnépszerűbb helyeiről.

A Travel VR ráadásul ingyenes, mindössze a sisakon keresztül is elérhető Oculus Store-ba kell ellátogatni és telepíteni az alkalmazást.

Ilyen a Travel VR program felülete Forrás: Sygic

Nem véletlen, hogy a Sygic ennyire erőlteti a virtuális valóságot, a szakértők szerint ugyanis a headsetek eladásai 2014-2018 közt ötször olyan mértékben fognak nőni, mint az iPhone készülékeké. Travis Jakel, a Piper Jaffray elemzője szerint

a Samsung 2016 végére 5 millió darabbal

a VR-headsetek vezető értékesítője lesz.