Nagy jelszólopást készül bejelenteni a Yahoo

Yahoo's Headquarters In Sunnyvale, California GettyImageRank2 Business FINANCE HORIZONTAL USA California Headquarters YAHOO BOARD Corporate Business Sunnyvale - California ECONOMY
SUNNYVALE, CA - MAY 23: A sign is posted in front of the Yahoo! headquarters on May 23, 2014 in Sunnyvale, California. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Augusztusban került fel az internetes fekete piacra több millió Yahoo-felhasználó jelszava és személyes adatai, a cég akkor annyit közölt, hogy vizsgálják az ügyet. A héten várhatóan hivatalosan is megerősítik a lopást, és annak súlyosságát.
Vágólapra másolva!

A Yahoo nemsokára bejelenthet egy súlyos, több millió felhasználót érintő adatszivárgást, állítja több belső forrás is. Ugyan a források nem ismertették részletesen a támadás körülményeit, elmondásuk szerint már zajlik a hatósági vizsgálat.

Még nyár elején röppent fel a hír, a több jelszólopásért felelős Peace nevű hacker

200 millió Yahoo-felhasználó adatait árulja az internetes feketepiacon,

1800 dollárért. Ezek közt voltak felhasználónevek, személyes adatok, és könnyen feltörhető jelszavak. A névtelen forrás szerint ezt a támadást készül megerősíteni a cég, és a helyzet súlyosabb, mint eddig pletykálták.

A Yahoo akkor annyit mondott, hogy vizsgálják a pletyka valóságtartalmát, és az adatok hitelességét. Mindenemellé azt ajánlották a felhasználóknak, hogy változtassanak jelszót a biztonság kedvéért.

Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatónője valószínűleg egyáltalán nem boldog Forrás: AFP

A bejelentés a héten várható, és kihatással lehet a Yahoo 4,83 milliárd dolláros eladására is, amit a Verizonnal köt meg a cég, a súlyos támadás fejtörést okozhat az új tulajdonosoknak. Emellett a részvényesek is aggódhatnak, mert reagálni fog rá a tőzsde is.

Ugyan az akvizíció nemsokára lezajlik, addig nem tudnak jelentősen beavatkozni az érintett cégek, ameddig jó néhány engedélyezési eljárásnak nem tettek pontot a végére, és a Yahoo részvényesei sem hozták meg a végleges döntést.