Egyhavi villanyszámlát spórol meg az LG új hűtője

lg huto
Ennyi áramot lehet megspórolni azzal, ha egy hűtő energiahatékony
Vágólapra másolva!
Egyhavi villanyszámlát is meg lehet spórolni az LG új, energiahatékony hűtőjével, amit a cég hangzatos szavak helyett egy Guinness-világrekorddal bizonyított.
Vágólapra másolva!

Egy több, mint 115 négyzetméteres, lámpákból álló képpel szemléltette az LG legújabb hűtőszekrénye, a Centum System energiahatékonyságát. A vállalat Serge Belo mozaikművésszel és az Everyware médiaművészeti csoporttal együttműködve 18.072 kompakt fénycsövet használt fel a műhöz, amit két nap alatt sikerült felállítani.

A több mint 18 ezer világítótest mindegyike saját színszűrőt kapott,

2014-ben még 11022 kompakt izzóval állították fel ezt a rekordot, amit bőven sikerült túlszárnyalni.

Ennyi áramot lehet megspórolni azzal, ha egy hűtő energiahatékony Forrás: LG

Hogy a 18 ezer lámpa egy órán keresztül működhessen, 199 kilowattóra villamosenergia kell. Ez egy átlagos magyar háztartás

éves áramfelhasználásának tizede körülbelül,

azaz egyhavi villamszámla menthető meg vele, forintosítva 7,4 ezer forintnyi megtakarítást jelent. Értelemszerűen ha egy régebbi, nagyobb fogyasztású hűtőnk van, ennek háromszorosa is lehet a megspórolt összeg.

Nem csak a környezetnek, de a pénztárcának is jobb Forrás: LG

A hatalmas méretű, látványos kép hivatott szemléltetni azt, hogy az A+++ -30% energiatanúsítványt elnyert Centum System hűtő mennyivel kevesebbet fogyaszt egy másik, A+ besorolású készülékhez képest.

További példákkal élve: ennyi megspórolt árammal

egy teljes éven át napi öt és fél órát működtethetnénk egy átlagos porszívót,

vagy ha naponta fél órát szárítanánk a hajunkat, az 18 évre lenne elegendő. A készülék az év második felében fog megjelenni.

Az óriás fény-képpel az LG második, Centum Sytemshez kapcsolódó Guinness-világrekordja jött létre. Idén áprilisban a rekorddöntéssel a vállalat azt demonstrálta, mennyire csendesen és alacsony rezgésszámon dolgozik a szintén a Centum System termékcsaládba tartozó mosógépe. A profi kártyavár-építő Bryan Berg akkor egy működő, ezres fordulatszámon centrifugázó készülék tetején készített el 12 óra alatt egy 3,3 méter magas, 48 szintes kártyavárat.