Tüntetésen tartóztatták le az aktivista robotot

promobot
Az út közepén fogyott ki belőle a szusz
Vágólapra másolva!
Politikai tüntetésen vett részt Oroszországban a Promobot nevű robot, ahol kérdőívekhez gyűjtött anyagot. A rendőrök őt is letartóztatták. Ő volt az, aki korábban már kétszer is megszökött a gyárból.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak Oroszországban egy robotot tüntetés közben, aki a Valerij Kalacsev képviselőjelöltet támogató tömegben vegyült el. A helyi beszámolók szerint a Promobot nevű aktivista robotot őrizetbe vették a rendőrök, és megpróbálták megbilincselni is.

A robot addig a szavazók véleményeit rögzítette, különféle kérdőíveket töltött ki velük, hogy azokat elemzésre használhassa fel később a jelölt csapata. Ugyan ez ártalmatlan tevékenységnek tűnik, elég volt arra, hogy kivívja a hatóság ellenszenvét.

Kétszer már megszökött a gyártótól Forrás: Promobot

„A rendőrség kérte, hogy távolítsák el a robotot a tömegből, és még meg is próbálták bilincselni. A robot nem mutatott ellenállást"- mondta el a robotot gyártó cég az Inverse-nek.

Promobotot ügyfélszolgálati feladatokra tervezték, de képes ellátni promóteri, idegenvezetői feladatokat is. Ehhez mesterséges intelligenciát, beszédfelismerést, és akadályelkerülő rendszert is kapott.

A helyzet bizarrságához az is hozzátartozik, hogy ez a robot volt az,

amelyik már kétszer is megszökött gyártója épületéből

a nyáron, ezzel pedig felhívta magára a média figyelmét.

Akkor úgy sejtették, hogy mindez a marketing része, és sokan gyanakodnak arra, hogy most is ez a helyzet a történettel.