Már PC-n is kanadainak álcáz minket az Opera

opera logó
Vágólapra másolva!
Immár a stabil, vagyis végleges asztali Opera böngészőbe is bekerült a cég ingyenes virtuálismagánhálózat-szolgáltatása. A felhasználók öt ország IP-címei közül válogathatnak, rendkívül erős titkosítást használó kapcsolattal, mindezt teljesen ingyen.
Vágólapra másolva!

Teljes értékű verziót kapott az Opera asztali gépekre szánt virtuálismagánhálózat-szolgáltatása (VPN). Míg a legtöbb VPN-szolgáltatás feltétele előfizetés vagy egy külsős szoftver telepítése a PC-re, az Opera ingyen ad VPN-t, ami egy gombnyomással be- és kikapcsolható.

Engedélyezéséhez a Beállítások közt kell keresni az adatvédelmi funkciókat, majd egyszerűen aktiválni a VPN-t, utána az URL-sáv melletti VPN-ikonnal az tetszés szerint bekapcsolható. A VPN 256 bites AES-típusú titkosítást használ, és nem naplózza a böngészési előzményeket.

Pár kattintással álcázhatja magát Forrás: Opera

A 256 bites, AES titkosítással (Advanced Encryption Standard) ellátott VPN olyan biztonságos kapcsolatot épít fel, melynek során a felhasználó választhat kanadai, német, holland, szingapúri és amerikai szervert is. Ezzel nemcsak a tűzfalakat tudjuk megkerülni, de a szolgáltatások régiókorlátozásait is ki lehet játszani, így Magyarországról nem elérhető tartalmak is elérhetővé válnak.

Az új verzióban már adott a Chromecast támogatás, a beépített reklámblokkoló, az RSS-olvasó, valamint az automatikus energiatakarékos mód, ha a laptop nem csatlakozik áramforráshoz.

Az ingyenes, böngészőbe épülő VPN-t még áprilisban jelentette be a cég, majd később a fejlesztői változatban már elérhető volt. Az Operánál a program iOS-ra és Androidra írt verzióját is leleplezték, mindkettő támogatja már a VPN-es titkosítást.

Az Opera szerint a VPN elég gyors ahhoz, hogy akár HD, vagyis 1280x720 pixel felbontású videókat is lehessen nézni, bár azért ez nagyban függ a kiválasztott szerver helyzetétől. A vállalatnál elmondták, hogy a filmezésre az adott weboldal is hatással van, számos lap tartalmaz már beépített streamingprotokollt.