A Nintendo új konzolját is ellepik majd a pokémonok

pokemon go pikachu menet cia konteo
Csak kedves álca Pikachu?
Vágólapra másolva!
A Pokémon licenszjogait birtokló The Pokémon Company elnöke egy interjúban megerősítette, hogy a Nintendo NX valóban egy hibrid konzol lesz, sőt, a Pokémon-franchise az új konzolon is folytatja majd útját.
Vágólapra másolva!

A The Pokémon Company elnöke, Isihara Cunekazu elárulta a Wall Street Journalnek, hogy a zsebszörnyek útja nem ér véget a mobiljátékkal. A Nintendo következő, NX néven emlegetett konzoljára is lesznek pokémonos játékok - ugyan ezekről még szinte semmit nem árult el, azt sem, hogy mikorra várható az első NX-es zsebszörnyjáték.

A lépés nem lenne meglepő, hiszen a Pokémon-franchise játékai rendszerint kézikonzol-exkluzívak voltak, legközelebb a Pokémon Sun and Moon jelenik meg Nintendo 3DS-re. Ha az NX pedig valóban félig-meddig kézikonzol lesz, akkor már szinte hagyományszerű lesz egy Pokémon-játék.

Az NX 2017 márciusában fog megjelenni, de a Nintendo leszögezte: a hivatalos bejelentésig nem árulnak el semmit sem, és nem erősítenek meg pletykákat. Eddig annyit tudni pletykák szerint az eszközről, hogy egy hibrid konzol lesz, ami

egyszerre működhet otthoni konzolként és hordozható kézikonzolként is.

A Nintendo NX-ről sem hiányoznak majd a pokémonok Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Isihara sejtelmesen annyit ejtett még el a magazinnak, hogy:

- ezzel egyúttal ő is megerősítette a pletykákat.

Milyen lesz az NX?

Az amerika szabványügyi hivatalnak beadott szabadalmi kérvényből derült ki először, hogy maga a készüléket egy ovális alakú kijelző alkothatja majd, aminek két szélén analóg karok helyezkednek el. Ezt az azóta kiszivárgott, fórumokon felbukkanó képek is alátámasztják.

A szabadalmi kérvényben szereplő eszköz Forrás: US Patent Office

A Eurogamer információi szerint ezek csatlakoztathatók lesznek: a játékos bárhová viheti az eszközt, otthont viszont a kontrollereket lecsatolva egy dokkolóba helyezheti, amivel nagy képernyőn is játszhat vele.

Több forrás is úgy tudja, hogy kazettákat fog adathordozóként használni a konzol, és nem lemezeket,ezekre legfeljebb 32 gigabájt fér majd. A Eurogamer arra is számít, hogy digitális letöltések formájában is hozzá lehet majd jutni játékokhoz.